Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rijeka Crnojevica

Rijeka Crnojevica behoort tot de mooiste dorpen van Montenegro, het is misschien wel het mooiste dorp van het land. Het dorp bevindt zich op de oude weg tussen Podgorica en Cetinje. Alleen deze weg maak een bezoek aan Rijeka al bijzonder.

Deze weg neemt je namelijk mee langs een van de uitlopers van het Meer van Shkodër. De blauwe rivier, de groene algen en de donkergroene bergen zorgen tijdens rit voor een uniek schouwspel. Je zal tijdens deze rit meerdere keren stoppen om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. Eenmaal in Rijeka Crnojevica aangekomen is het niet makkelijk om een parkeerplaatsje te vinden want het kleine dorp wordt dagelijks drukbezocht door toeristen en locals. Als je eenmaal een stukje langs de boulevard van Rijeka gelopen hebt dan snap je waarom.

De meeste Montenegrijnen komen hier niet voor de schoonheid van het dorp maar om de vele visspecialiteiten waar de restaurants in het dorp om bekend staan. Het restaurant Stari Most, wat heel toepasselijk direct naast de oude brug ligt is het populairste restaurants van het dorp. Wil je bij Stari Most eten dan zal je op voorhand moeten reserveren, de andere restaurants doen zeker niet onder voor Stari Most dus ook als je niet gereserveerd heb kun je er geweldig eten. Alle restaurants in het dorp hebben als specialiteit vissen uit het meer. Denk hierbij aan snoekbaarzen, paling, forellen en karpers. Met name de laatste was verassend lekker.

Na het eten kun je vanuit Rijeka een prachtige boottocht maken op de uitlopers van het Meer van Shkodër. Voor enkele euro’s kun je al een boottocht maken. De kosten van een dergelijke tocht zijn echter wel sterk afhankelijk van de duur van de tocht en je eigen onderhandelingskwaliteiten. Tijdens deze boottocht kom je alles te weten over de flora en fauna van het nationaal park Skadarsko Jezero. Wil je het park zelf binnengaan dan moet je hiervoor een kleine entree betalen.

Hier ligt Rijeka Crnojevica

Weersverwachting Rijeka Crnojevica

vandaag
31° / 22°
morgen
32° / 20°
23 jul
35° / 22°
24 jul
34° / 23°
25 jul
31° / 22°
Meer weer van Rijeka Crnojevica op klimaatinfo.nl

Meer informatie