Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Virpazar

Virpazar is een prachtig klein stadje aan de oevers van het Meer van Shkodër. Dit meer is de belangrijkste bezienswaardigheid van Virpazar en de rede dat er altijd toeristen te vinden zijn. Vanuit Virpazar kun je prachtige boottochten maken.

Virpazar mag eigenlijk niet ontbreken op je verlanglijstje tijdens een vakantie in Montenegro. Het stadje wordt namelijk gezien als de poort tot het Meer van Shkodër. Een groot deel van al het toerisme op het meer start in Virpazar. Dat is goed te merken, zo gauw Virpazar binnenrijdt wordt je al gelijk aangesproken door mensen die in eerste instantie goedbedoelde intenties hebben. Zwaai hun advies vriendelijk in de wind en ga zelf opzoek naar iemand waarmee je het meer wilt verkennen. Je zal zien dat dit een behoorlijk stuk goedkoper zal uitvallen dan bij deze tussenpersonen.

Het meer van Shkodër is het grootste meer van de Balkan. Het vormt voor een groot deel de grens tussen Montenegro en Albanië. Het meer wordt gevoed door de rivier de Moraca en door meerdere ondergrondse bronnen. Het meer van Shkodër en zijn omgeving zijn uitgeroepen tot nationaal park en hebben dus een beschermde status in Montenegro. Een van de redenen dat het nationaal park Skadarsko Jezero een beschermde status heeft is omdat dit een van de laatste plaatsen in Europa is waar er pelikanen voorkomen. Naast deze pelikanen komen er nog ongeveer 270 andere vogelsoorten in het park voor.

Het nationaal park Skadarsko Jezero is overigens niet de enige bezienswaardigheid van het stadje. Hoog boven Virpazar op een heuvel is een oud fort te vinden. Dit fort is recentelijk in zijn geheel gerestaureerd. De openingstijden zijn er erg flexibel waardoor het kasteel bezoeken wat lastiger is. Andere hoogtepunten van een bezoek aan Virpazar zijn de oude stenen brug en het monument aan het einde van de brug. Virpazar staat tevens bekend om zijn kazen, gerookte vissen en zijn wijnen. Het is mogelijk om bij sommige wijnboeren een wijnproeverij te doen.

Hier ligt Virpazar

Weersverwachting Virpazar

vandaag
13° / 11°
morgen
14° / 10°
3 apr
12° / 7°
4 apr
7° / 4°
5 apr
7° / 4°
Meer weer van Virpazar op klimaatinfo.nl

Meer informatie