Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Griekenland

Mooiste dorpjes van Griekenland

Griekenland, of Hellas zoals de Grieken zelf graag zeggen, is een prachtig land in het zuidoosten van Europa. Het temperamentvolle land barst van de historie. Hedendaagse begrippen zoals democratie, filosofie en het enorme sportevenement de Olympische Spelen hebben we te danken aan de Grieken. Voor veel mensen is Griekenland bovenal een populaire vakantiebestemming. In de zomermaanden trekt men massaal naar de Griekse eilanden om te genieten van alles wat Griekenland te bieden heeft: heerlijk eten, zon in overvloed, indrukwekkende bezienswaardigheden, hartverwarmende mensen, prachtige stranden, een mooie natuur en natuurlijk een grote hoeveelheid aan mooie dorpen.

De karakters van de dorpen lopen erg uiteen. Dat heeft vooral te maken met de ligging binnen Griekenland en de populariteit van de betreffende streek of eiland als toeristische bestemming. Het toerisme heeft in Griekenland een enorme invloed op de ontwikkeling van dorpjes. Mooie dorpen die op drukbezochte eilanden liggen veranderen al snel in drukke toeristenplaatsen of in een soort van openluchtmuseum waar overdag bussen vol toeristen op af komen. Toch zijn er ook op de drukkere Griekse eilanden nog wel dorpen te vinden die authentiek zijn en daardoor een soort van natuurlijke schoonheid kennen. Maar ook een goed ontwikkelde badplaats kan op zijn manier mooi zijn. Op onze site bieden we daarom een mix aan van verschillende mooie dorpen in Griekenland.

Wil je de mooiste dorpjes van Griekenland zelf gaan ontdekken? Er zijn tal van reisaanbieders die georganiseerde vakanties naar Griekenland aanbieden, zoals bijvoorbeeld FTI vakanties Griekenland. De beste reistijd om de dorpen te bezoeken is de periode april tot en met juni en de maanden september en oktober. In juli en augustus kan het erg warm worden. 

Corfu

Griekenland

Het eiland Corfu hoort tot de mooiste en drukstbezochte eilanden van Griekenland in de Ionische Zee. Net als Lefkas, Ithaka, Kefalonia, Zakinthos, Kythira en Paxos hoort het eiland tot de Ionische eilanden.

Kos

Griekenland

Op het eiland Kos vind je een handvol dorpen die het waard zijn om vermeld te worden op een overzicht met de mooiste dorpjes van Kos.

Kreta

Griekenland

Kreta bestaat niet alleen uit badplaatsen. Het eiland heeft nog voldoende te bieden op het gebied van pittoreske boerendorpen in het binnenland en prachtige pareltjes aan de kusten van Kreta.

Paxos

Griekenland

Net als zijn grote broer Corfu hoort Paxos tot de Ionisch eilanden. Het eiland Paxos, ook wel Paxi genoemd bevindt zich enkele kilometer ten zuiden van Corfu in de Ionische Zee. Er zijn op het eiland maar enkele bewoonde plaatsen te vinden.

Rhodos

Griekenland

Het Griekse eiland Rhodos biedt een mooie mix van toeristische dorpen en een aantal authentieke boerenplaatsjes. De prachtige stranden van Rhodos zijn een extra bonus.

Samos

Griekenland

Een prachtig groen eiland waaraan verschillende schilderachtige dorpjes liggen. Dat is Samos in een notendop.

Thassos

Griekenland

Thassos is een minder bekende bestemming onder de Griekse eilanden. Het eiland is zo’n 400 km2 groot en er wonen zo’n 14.000 mensen. De bevolking wordt iedere zomer echter flink aangevuld met toeristen die in een van de 500 hotels logeren.

Zakynthos

Griekenland

In het groene landschap van Zakynthos vind je meer dan een miljoen olijfbomen en enkele karakteristieke dorpjes.