Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rhodos

Mooiste dorpjes van Rhodos

Toen men in Griekenland het toerisme serieus wilde gaan ontwikkelen, is men met het eiland Rhodos begonnen. Dit eiland dat behoort tot de eilandengroep Dodekanesos ligt redelijk dicht bij het Turkse vasteland. Behalve de typisch Griekse cultuur zie je hier dan ook duidelijke Turkse invloeden uit de tijd dat Rhodos bij Turkije hoorde en Italiaanse invloeden uit de paar decennia dat Rhodos in de vorige eeuw tot Italië behoorde.

Op Rhodos liggen enkele tientallen dorpen, die redelijke gelijkmatig over het eiland verspreid liggen. In het noorden van Rhodos is een grotere concentratie van dorpen, waarbij ze in sommige gevallen bijna naadloos in elkaar overlopen. Het lijkt erop alsof Rhodos Stad inmiddels een aantal omringende dorpen aan het opslokken is.

Wie met een huurauto of excursiebus Rhodos gaat verkennen die zal zien dat er een redelijke diversiteit aan dorpen is. Soms is er sprake van een authentiek boerendorp waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, soms is een oorspronkelijk rustig dorp uitgegroeid tot een drukke badplaats. Bij het samenstellen van een overzicht van de mooiste dorpen van Rhodos hebben we geprobeerd zoveel mogelijk een mix van verschillende soorten dorpen te maken. Vaak zijn er ook alternatieve dorpen te vinden die (bijna) net zo mooi zijn als een vergelijkbaar dorp op onze site. Ons advies is om er vooral zelf op uit te gaan en je te laten leiden door je gevoel. In elk deel van Rhodos zijn mooie dorpen en bijzondere plaatsen die klaar liggen om ook door u ontdekt te worden!

Archangelos

Rhodos

Archangelos behoort tot de weinige plaatsen in het noordoosten van Rhodos dat haar eigen identiteit heeft weten te behouden. Archangelos is niet ten prooi gevallen aan het toerisme en behoort daarom tot de mooiste dorpjes van Rhodos.

Eleousa

Rhodos

Op het moment dat je het hart van het dorp Eleoúsa binnenrijdt dan wordt je nieuwsgierigheid enorm geprikkeld. De kans is groot dat je de achtergrond van dit dorp te weten te komen.

Gennadi

Rhodos

Als je op zoek bent naar een authentiek dorp op Rhodos, dan is Gennadi een mooi voorbeeld van hoe het werkelijke leven op het elders soms zo drukke vakantie-eiland eruit ziet.

Istrios

Rhodos

Istrios is een dorp in het binnenland van Rhodos. Zodra je het bergplaatsje binnenrijdt word je op bijzondere wijze welkom geheten: op een muurtje staat ‘WELCOME TO ISTRIOS’ geschilderd.

Ixia

Rhodos

Mensen die Rhodos kennen zullen zich misschien afvragen waarom Ixia als één van de mooiste dorpjes van Rhodos vermeld staat. Die mensen vragen we om eens objectief naar Ixia te kijken.

Kremastí

Rhodos

Dankzij de ligging bij het vliegveld van Rhodos is Kremastí een redelijk onaangetast dorp in de noordwesthoek van het eiland. Hiermee wijkt het enorm af van het ernaast Ialyssós.

Lindos

Rhodos

Lindos is het bekendste mooie dorp van Rhodos. Laat je niet misleiden door de bijnaam ‘het witte stadje’, want met nog geen duizend inwoners is Lindos toch echt een dorp.

Maritsá

Rhodos

Maritsá is het mooiste dorp van Rhodos of misschien wel van de hele wereld. Althans, dat vindt Emanuel die ik spreek midden op straat van dit dorp in het noorden van het eiland Rhodos.

Platánia

Rhodos

Op de weg tussen Apóllona en de Zeven Bronnen passeer je het dorp Platánia. Het plaatsje is zo klein dat je er in een zucht doorheen rijdt. Toch is voor ons dit dorpje een van de mooie plaatsen op Rhodos.

Siána

Rhodos

Het bergdorp Siána profiteert van haar gunstige ligging op de verschillende toeristische routes over het eiland Rhodos. Het dorp leeft daardoor van landbouw én van het toerisme.