Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kremastí

Dankzij de ligging bij het vliegveld van Rhodos is Kremastí een redelijk onaangetast dorp in de noordwesthoek van het eiland. Hiermee wijkt het enorm af van het ernaast Ialyssós.

Waar Ialyssós decennia geleden al transformeerde tot een toeristenplaats, daar heeft Kremastí nog deels haar eigen karakter weten te behouden. Er zijn wel wat accommodaties aanwezig in het dorp, maar grotendeels bestaat Kremastí uit huizen waar de lokale bevolking nog woont. Hierdoor heerst er een andere sfeer in Kremastí, ondanks dat het vrijwel naadloos overgaat in Ialyssós. De taverna’s en winkels in het dorp worden vooral gebruikt door de locals.

In het hart van Kremastí staan twee prachtige bouwwerken. Ten eerste is er de Panagia Katholiki. Deze witte kerk behoort tot de grootste en mooiste kerken van het eiland Rhodos. De kerk is overdag geopend zodat je als toerist binnen kunt wandelen. Je zult ongetwijfeld onder de indruk zijn van het fraai gedecoreerde interieur. Vermeldenswaardig is de gouden achterwand met iconen.

Bijna naast de kerk staat de openbare bibliotheek van Kremastí. Dit is een opvallend bouwwerk dankzij de Griekse zuilen voor de façade. Verder vind je in het vrij levendige hart van het dorp enkele plekjes waar je heerlijk van een hapje of drankje kunt genieten.

Kremastí ligt bij de zee, dus het dorp heeft een strand. Verwacht hier geen levendig strand vol hotels en beachbars. Integendeel. Het rustige kiezelstrand telt amper voorzieningen waardoor het een heerlijke plek is voor rustzoekers. Er is slechts beperkt de mogelijkheid om strandbedjes te huren. Hiermee is het strand van Kremastí een heel stuk rustiger dan de stranden die noordelijker liggen. Je hebt hier wel hetzelfde prachtige blauwe zeewater. Als je met je vingers een vierkantje maakt, deze op het strand en de zee richt om er vervolgens doorheen te kijken dan is het net of je naar een prachtig schilderij staat te kijken.

Hier ligt Kremastí

Weersverwachting Kremastí

vandaag
34° / 27°
morgen
31° / 26°
16 jun
30° / 25°
17 jun
31° / 25°
18 jun
30° / 25°
Meer weer van Kremastí op klimaatinfo.nl

Meer informatie