Weersverwachting Kremastí

vandaag
8° / 7°
morgen
11° / 7°
21 jan
16° / 9°
22 jan
14° / 9°
23 jan
13° / 8°

Kremastí

Waar ligt Kremastí?

Externe links

In het hart van Kremastí staan twee prachtige bouwwerken. Ten eerste is er de Panagia Katholiki. Deze witte kerk behoort tot de grootste en mooiste kerken van het eiland Rhodos. De kerk is overdag geopend zodat je als toerist binnen kunt wandelen. Je zult ongetwijfeld onder de indruk zijn van het fraai gedecoreerde interieur. Vermeldenswaardig is de gouden achterwand met iconen.

Bijna naast de kerk staat de openbare bibliotheek van Kremastí. Dit is een opvallend bouwwerk dankzij de Griekse zuilen voor de façade. Verder vind je in het vrij levendige hart van het dorp enkele plekjes waar je heerlijk van een hapje of drankje kunt genieten.

Kremastí ligt bij de zee, dus het dorp heeft een strand. Verwacht hier geen levendig strand vol hotels en beachbars. Integendeel. Het rustige kiezelstrand telt amper voorzieningen waardoor het een heerlijke plek is voor rustzoekers. Er is slechts beperkt de mogelijkheid om strandbedjes te huren. Hiermee is het strand van Kremastí een heel stuk rustiger dan de stranden die noordelijker liggen. Je hebt hier wel hetzelfde prachtige blauwe zeewater. Als je met je vingers een vierkantje maakt, deze op het strand en de zee richt om er vervolgens doorheen te kijken dan is het net of je naar een prachtig schilderij staat te kijken.

Foto's van Kremastí