Weersverwachting Lindos

vandaag
23° / 18°
morgen
22° / 17°
23 okt
24° / 17°
24 okt
25° / 15°
25 okt
24° / 17°

Lindos

Waar ligt Lindos?

Externe links

Wil je of kun je niet/amper naar boven lopen, dan is het alternatief de ‘Lindos taxi’. Dit is geen motorvoertuig, maar is een ezel. Tegen betaling kun je op de rug van een ezel kun naar boven om de akropolis te bezoeken.

Lindos is natuurlijk meer dan de akropolis. Het dorp zelf is meer dan noemenswaardig. De eeuwenoude straatjes in het centrum zijn autovrij en vormen een doolhof van witte huisjes. Het is dat Lindos niet te groot is, anders zou je hier gemakkelijk het spoor bijster kunnen raken. De woonfunctie is in Lindos door de toeristische belangstelling wel een beetje op de achtergrond geraakt. Het zijn vooral toeristenwinkels, eettentjes, restaurants en bars die je nu in het hart van Lindos aantreft. Vooral in de zomermaanden wordt Lindos overdag overspoeld met toeristen die hier op af komen. Wil je genieten van Lindos zonder teveel toeristen die door de straten schuifelen, da kan ’s morgens vroeg (om een uur of acht) al naar Lindos toe. Vanaf half tien stromen de bussen vol toeristen, de huurauto’s en de scooters Lindos binnen. Althans, de toeristen die er in/op zaten. De voertuigen zelf moeten op de grotere parkeerplaatsen buiten het centrum geparkeerd worden.

Als je Lindos bezoekt, neem dan ook een kijkje in het kerkje dat bij de oude kerktoren hoort die contrasterend tussen de witte huizen uitsteekt. Binnen foto’s maken mag helaas niet, anders hadden we kunnen laten zien hoe fraai deze kerk van binnen gedecoreerd is.

Dat Lindos erg fotogeniek is bewijst het feit dat er voor de fotoreportage ‘Rhodos in 24 foto’s‘ maar liefst 3 foto’s van Lindos gebruikt zijn.

Foto's van Lindos