Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Corfu

Mooiste dorpjes van Corfu

Het eiland Corfu hoort tot de mooiste en drukstbezochte eilanden van Griekenland in de Ionische Zee. Net als Lefkas, Ithaka, Kefalonia, Zakinthos, Kythira en Paxos hoort het eiland tot de Ionische eilanden. Op het eiland Corfu dat ook als Korfoe gespeld wordt leven iets meer dan honderdduizend inwoners. Ongeveer één derde hiervan woont in de hoofdstad Kerkyra, de rest in de verschillende kleine dorpjes verspreidt over het eiland. Het merendeel van de kustplaatsen op Corfu zijn toeristische badplaatsen waar voornamelijk hotels, resorts en restaurants te vinden zijn. Wil je het echte Corfu gaan ontdekken dan moet je de binnenlanden intrekken. Tussen het groen en verscholen in de bergen liggen er verschillende dorpjes waar het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. De oudste bewoners zitten op een bankje op het centrale plein in de zon terwijl ze argwanend de toeristen bekijken die langslopen.

De mooiste dorpjes van Corfu zijn vooral te vinden in de binnenlanden, ver weg van de toeristen. Toch is het bijzonder leuk om deze “onontdekte” plekjes te bezoeken tijdens een vakantie op Corfu. Het is daarom een aanrader om een auto te huren op Corfu. Het biedt je alle vrijheid tijdens je vakantie en je kunt op je gemak de mooiste dorpjes van Corfu bezoeken.

Afionas

Corfu

Afionas is een prachtig bergdorpje in het noordwesten van Corfu. Het dorp kijkt uit over de kaap van Arila en staat bekend om zijn schitterende zonsondergangen. Het is een slaperig dorpje zoals je ze niet veel tegenkomt op Corfu.

Benitses

Corfu

Op het eiland Corfu, in het oostelijk deel, ligt het gezellige toeristische Benitses. Het dorpje ligt ongeveer 12 km ten zuiden van Corfu stad. Dat deze plaats populair is bij toeristen heeft te maken met een mix van mooie natuur, authentieke huisjes en enkele uitgaansgelegenheden.

Doukades

Corfu

Niet bekend bij de massa en daardoor is Doukades niet een voor de hand liggende bestemming om te bezoeken tijdens je verblijf het Griekse eiland Corfu. Des te verrassender is het om dit door het toch aan te doen.

Gastouri

Corfu

Als je op Corfu bent, en je bent op zoek naar een echt traditioneel dorp, dan is Gastouri een echte aanrader. Dit dorp ligt meer landinwaarts in een prachtige groene omgeving op zo’n twaalf kilometer van Corfu-stad.

Lakones

Corfu

Het plaatsje Lakones vind je terug in het westelijk deel van het Griekse eiland Corfu. Het dorp staat bekend als een populaire bestemming door zijn ligging op prachtige groene hellingen vanwaar je een pracht uitzicht hebt en bovendien mooie wandelingen kunt ondernemen.

Lefkimmi

Corfu

Het dorpje Lefkimmi ligt in het westen van Griekenland op het eiland Corfu. Het dorpje doet een beetje denken aan een Griekse versie van Giethoorn. Dit komt vooral door het kenmerkende kanaal dat door het centrum loopt.

Old Perithia

Corfu

In het Noordoosten van het Griekse eiland Corfu ligt het desolate spookdorpje Oud Perithia. Het is één van de oudste bergdorpen van het eiland. Een bezoek aan dit dorp is zeer bijzonder door het verlaten karakter.

Pelekas

Corfu

In het noordwesten van Griekenland, centraal op het eiland Corfu, ligt het dorpje Pelekas. Het dorpje ligt op een honderdtwintig meter hoge heuvel in een opvallend groene omgeving. Door de relatief hoge ligging heeft het dorp mooie uitzichten over Corfu en de Ionische Zee.

Sidari

Corfu

In het noordelijke deel van het Griekse eiland Corfu ligt Sidari. Dit populaire badplaatsje ligt op een kleine veertig kilometer van de hoofdstad Corfu-stad. Kenmerkend voor dit pittoreske dorpje is de ruwe kustlijn die wordt gecombineerd met enkele mooie strandjes.