Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Afionas

Afionas is een prachtig bergdorpje in het noordwesten van Corfu. Het dorp kijkt uit over de kaap van Arila en staat bekend om zijn schitterende zonsondergangen. Het is een slaperig dorpje zoals je ze niet veel tegenkomt op Corfu.

Het dorpje Afionas heeft maar driehonderd inwoners en ligt op een hoogte van ongeveer driehonderd meter, wat het een van de hoogste dorpen van Corfu maakt. Vroeger was op de plaats waar nu het dorp te vinden is een wachtpost gebouwd om de inwoners van het eiland te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Nu kun je als toerist op een van de bankjes plaatsnemen en genieten van het unieke uitzicht. Het beste moment om dit te doen is bij een ondergaande zon. Zelf hebben we het dorp jammer genoeg niet op dat tijdstip kunnen bezoeken, maar we hebben uit betrouwbare bron dat de zonsondergang bij Afionas tot de mooiste van Corfu is.

Afionas ligt in een deel van Corfu dat bekend staat vanwege zijn prachtige natuur. Wil je een actieve vakantie op Corfu dan is dit deel van het eiland zeker aan te raden. Op verschillende plaatsen in de omgeving van het dorp liggen prachtige wandelingen die je meenemen langs de unieke natuur van het eiland. Let wel op want je zult tijdens je wandeling de nodige hoogteverschillen moeten overwinnen. Een populaire wandeling die in Afionas vertrekt, is naar Porto Timoni beach of nog iets verder naar de Agios Stylianos. De wandeling naar het strand zal ongeveer twintig minuten in beslag nemen, de weg terug naar boven iets langer.

Wat opvalt als je een wandeling maakt door Afionas is dat het een kleurrijk dorp is, niet omdat de huizen zo kleurrijk beschilderd zijn, maar omdat er overal prachtige bloemen te vinden zijn. Vooral de bougainvillea kom je er overal tegen.

Hier ligt Afionas

Weersverwachting Afionas

vandaag
29° / 22°
morgen
24° / 21°
15 jun
24° / 22°
16 jun
26° / 22°
17 jun
26° / 22°
Meer weer van Afionas op klimaatinfo.nl

Meer informatie