Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pelekas

In het noordwesten van Griekenland, centraal op het eiland Corfu, ligt het dorpje Pelekas. Het dorpje ligt op een honderdtwintig meter hoge heuvel in een opvallend groene omgeving. Door de relatief hoge ligging heeft het dorp mooie uitzichten over Corfu en de Ionische Zee.

Het kleine dorpje Pelekas is een absolute ‘must go to locatie’ wanneer je op Corfu bent. De huizen zijn er op traditionele manier gebouwd en bovendien ligt het hoger gelegen dorp in een prachtige groene omgeving. Een bezoek aan het dorp is echter geen hele dag vullende activiteit. Met nog geen 500 inwoners kan met recht gesproken worden van een dorpje. Een bezoek aan Pelekas is prima te combineren met een bezoek aan de nabijgelegen stranden van Kontogialos en Glyfada. Het is wel aan te raden om je bezoek in te plannen rond het tijdstip dat je kunt genieten van de zon die zich onderdompelt in de Ionische Zee.

Hoewel het dorpje zelf enkele pittoreske woningen heeft die in traditionele stijl zijn gebouwd, is de belangrijkste bezienswaardigheid toch wel het observatorium van de Kaiser. Dit uitkijkpunt is genoemd naar de Duitse keizer Wilhelm II en biedt de bezoekers een prachtig panoramisch zicht over de binnenlanden van Corfu en over de Ionische Zee. Zeker de zonsondergang is hier zeer de moeite van het beleven waard. Beleef zelf waarom de Duitse keizer zo graag hier kwam en genoot van het uitzicht vanaf de zogeheten keizertroon.

In het dorpje zelf is nog een mooi kerkje te bezichtigen, namelijk de kerk van Panagia Odigitria. Mensen die graag wat meer te weten willen komen over de traditionele gebruiken op Corfu, kunnen hier kennismaken met de Corfiotische klederdracht die hier in het lokale museum wordt tentoongesteld. Uiteraard verleent het prachtige groene heuvelachtige landschap zich ook prima voor mooie wandelingen.

Hier ligt Pelekas

Weersverwachting Pelekas

vandaag
27° / 18°
morgen
27° / 17°
29 mei
26° / 18°
30 mei
25° / 18°
31 mei
25° / 17°
Meer weer van Pelekas op klimaatinfo.nl

Meer informatie