Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gastouri

Als je op Corfu bent, en je bent op zoek naar een echt traditioneel dorp, dan is Gastouri een echte aanrader. Dit dorp ligt meer landinwaarts in een prachtige groene omgeving op zo’n twaalf kilometer van Corfu-stad.

Als we het over de mooiste dorpjes van Griekenland hebben mag Gastouri zeker niet ontbreken. Het betreft hier een bergdorp gesitueerd te midden van een groene omgeving. Het dorp is al lange tijd een van de populairste van Corfu. Mensen komen hier graag en dat is al eeuwen zo. De meest bekende persoon die hier een buitenverblijf liet bouwen was de Oostenrijkse keizerin Sisi. Nog altijd is het paleis dat ze liet bouwen een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp. Naast dit paleis zijn er nog veel andere mooie plekken in en rond het plaatsje. Zeker de oude kern van het dorp doet authentiek aan en je hebt het gevoel in een Grieks openluchtmuseum rond te lopen.

Al in de achttiende eeuw was Gastouri een populaire locatie voor de mensen die het zich toen konden permitteren te reizen en ver van huis te verblijven. Veel van de herenhuizen en zomerhuizen die hier te vinden zijn dateren uit de achttiende en negentiende eeuw. Al deze oude huizen dragen bij aan het prachtige en unieke authentieke karakter van het dorp. Het bekendste buitenverblijf is die van keizerin Sissi, het befaamde Achillion Paleis. Niet alleen het landgoed zelf is prachtig, het is ook gedecoreerd met prachtige kunstobjecten en sculpturen. Zowel het huis zelf als de tuinen zijn van grootse schoonheid. Alleen al dit paleis houd je een paar uur bezig. Het bouwwerk is opgebouwd in neoklassieke stijl en geheel wit aan de buitenzijde. Dit wit contrasteert prachtig met de groene omgeving waarin het bouwwerk is gesitueerd. Naast dat het paleis een interessante bezienswaardigheid is, geeft ook de wetenschap dat keizerin Sissi hier ooit heeft rondgelopen net dat stukje extra echec.
Ook de groene bergachtige omgeving draagt zeker bij aan het succes van Gastouri. Laat je verrassen door al het moois dat dit door te bieden heeft.

Hier ligt Gastouri

Weersverwachting Gastouri

vandaag
22° / 15°
morgen
20° / 14°
25 apr
17° / 12°
26 apr
19° / 11°
27 apr
21° / 11°
Meer weer van Gastouri op klimaatinfo.nl

Meer informatie