Paxos

Griekenland

Net als zijn grote broer Corfu hoort Paxos tot de Ionisch eilanden. Het eiland Paxos, ook wel Paxi genoemd bevindt zich enkele kilometer ten zuiden van Corfu in de Ionische Zee. Er zijn op het eiland maar enkele bewoonde plaatsen te vinden, de grootste en bekendste is de hoofdstad van het eiland Gaios. Het eiland staat bekend om de uitstekende olijfolie die er vandaan komt. In de haven van Gaios is nog een ouderwetse olijfolie boer te vinden waar je vrij goedkoop uitstekende olie kunt kopen. Een van de mooiste bezienswaardigheden van Paxos is de rotspoort Tripti. Deze poort kun je via een stijl en rotsachtig pad in ongeveer een uurtje bereiken vanaf het dorpje Gaios. Heb je geen zin om te lopen dan kun je een bootje huren en erlangs varen. Andere bezienswaardigheden zijn de Ipanpantigrot en de Ortholithos grot. Het merendeel van de bezoekers die langer op Paxos verblijven zijn met de zeilboot vanaf Corfu gekomen, dagjesmensen kunnen meerdere keren per dag met een veerdienst de overtocht naar het eiland maken.

Gaios

Het grootste dorp van het eiland Paxos is Gaios. Deze plaats is bovendien de hoofdstad van het eiland. Naast dat het een prachtig dorp is, is het ook de belangrijkste haven van Paxos. Laat je verrassen door dit aangename plaatsje.

De unieke ligging van Gaios aan een baai die is afgeschermd door het eilandje Agios Nikolaos is een van de belangrijkste factoren waarom Gaios zo’n populaire plaats is. Het eilandje in de baai geeft de omgeving van Gaios een uniek zicht. Het eiland in de baai zorgt ervoor dat de baai meer aandoet als een bocht in een rivier, dan daadwerkelijk een inham in zee. Hoewel Gaios een stadje is, heeft het een dorps karakter en mag het niet ontbreken op deze website. Naast de prachtige ligging kent de stad ook een lange geschiedenis die hier en daar zijn sporen heeft achtergelaten. Daarmee is het een mooi dorp om te bezoeken.

» meer over Gaios

Lakka

Op het Ionische eiland Paxos ligt het plaatsje Lakka. Het ligt op zo’n 8 km van Gaios op het noordelijk deel van het eiland. Het dorpje is een van de populairste bestemmingen van het eiland, onder andere door zijn pittoreske ligging.

Lakka mag zeker niet gemist worden wanneer je het eiland Paxos bezoekt. Het dorpje kent een lange geschiedenis. Deze lange historie heeft zijn sporen nagelaten in het hedendaagse dorpsaanzicht. Zo zijn hier enkele mooie authentieke gebouwen te bewonderen in het dorp. Ook de omgeving met prachtige strandjes draagt bij tot de populariteit van Lakka. Naast deze twee troefpunten biedt het dorp veel horecagelegenheden. Daarmee is het voor de bezoekers van dit paradijselijke plaatsje een aangename bestemming waarbij niet alleen de omgeving een pluspunt is, maar ook de voorzieningen die ervoor zorgen dat je hier lekker kunt genieten van een hapje en een drankje.

» meer over Lakka