Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Paxos

Mooiste dorpjes van Paxos

Net als zijn grote broer Corfu hoort Paxos tot de Ionisch eilanden. Het eiland Paxos, ook wel Paxi genoemd bevindt zich enkele kilometer ten zuiden van Corfu in de Ionische Zee. Er zijn op het eiland maar enkele bewoonde plaatsen te vinden, de grootste en bekendste is de hoofdstad van het eiland Gaios. Het eiland staat bekend om de uitstekende olijfolie die er vandaan komt. In de haven van Gaios is nog een ouderwetse olijfolie boer te vinden waar je vrij goedkoop uitstekende olie kunt kopen. Een van de mooiste bezienswaardigheden van Paxos is de rotspoort Tripti. Deze poort kun je via een stijl en rotsachtig pad in ongeveer een uurtje bereiken vanaf het dorpje Gaios. Heb je geen zin om te lopen dan kun je een bootje huren en erlangs varen. Andere bezienswaardigheden zijn de Ipanpantigrot en de Ortholithos grot. Het merendeel van de bezoekers die langer op Paxos verblijven zijn met de zeilboot vanaf Corfu gekomen, dagjesmensen kunnen meerdere keren per dag met een veerdienst de overtocht naar het eiland maken.

Gaios

Paxos

Het grootste dorp van het eiland Paxos is Gaios. Deze plaats is bovendien de hoofdstad van het eiland. Naast dat het een prachtig dorp is, is het ook de belangrijkste haven van Paxos. Laat je verrassen door dit aangename plaatsje.

Lakka

Paxos

Op het Ionische eiland Paxos ligt het plaatsje Lakka. Het ligt op zo’n 8 km van Gaios op het noordelijk deel van het eiland. Het dorpje is een van de populairste bestemmingen van het eiland, onder andere door zijn pittoreske ligging.