Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lakka

Op het Ionische eiland Paxos ligt het plaatsje Lakka. Het ligt op zo’n 8 km van Gaios op het noordelijk deel van het eiland. Het dorpje is een van de populairste bestemmingen van het eiland, onder andere door zijn pittoreske ligging.

Lakka mag zeker niet gemist worden wanneer je het eiland Paxos bezoekt. Het dorpje kent een lange geschiedenis. Deze lange historie heeft zijn sporen nagelaten in het hedendaagse dorpsaanzicht. Zo zijn hier enkele mooie authentieke gebouwen te bewonderen in het dorp. Ook de omgeving met prachtige strandjes draagt bij tot de populariteit van Lakka. Naast deze twee troefpunten biedt het dorp veel horecagelegenheden. Daarmee is het voor de bezoekers van dit paradijselijke plaatsje een aangename bestemming waarbij niet alleen de omgeving een pluspunt is, maar ook de voorzieningen die ervoor zorgen dat je hier lekker kunt genieten van een hapje en een drankje.

In het dorp Lakka zelf valt vooral de kerk ‘Hypapanti’ op. Deze kerk is verrezen in het jaar 1600 en dateert uit de Byzantijnse tijd. De ligging van Lakka aan een baai draagt zeker bij aan de schoonheid van het dorp. In het bruisende centrum van Lakka is de gezellige boulevard. Hier is het goed toeven op een van de terrassen waar je onder de olijfbomen kunt genieten van de schaduw en zo de brandende Griekse zon direct kunt vermijden.

Een andere interessante bezienswaardigheid van het dorp is de vuurtoren ‘Faros’. In de baai liggen veel boten en zeilboten, waardoor je helemaal het gevoel krijgt dat Lakka een uitstekende plek is om te ontspannen. Een van de activiteiten die leuk zijn om te doen is dan ook een rondvaart met een boot langs de kusten van Lakka en de regio. Geniet vanaf het water van de prachtige kustlijn en met een beetje geluk zwemmen de dolfijnen mee met je boot. Het is altijd lekker in Lakka.

Hier ligt Lakka

Weersverwachting Lakka

vandaag
16° / 15°
morgen
18° / 15°
26 feb
16° / 15°
27 feb
16° / 14°
28 feb
17° / 14°
Meer weer van Lakka op klimaatinfo.nl

Meer informatie