Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gaios

Het grootste dorp van het eiland Paxos is Gaios. Deze plaats is bovendien de hoofdstad van het eiland. Naast dat het een prachtig dorp is, is het ook de belangrijkste haven van Paxos. Laat je verrassen door dit aangename plaatsje.

De unieke ligging van Gaios aan een baai die is afgeschermd door het eilandje Agios Nikolaos is een van de belangrijkste factoren waarom Gaios zo’n populaire plaats is. Het eilandje in de baai geeft de omgeving van Gaios een uniek zicht. Het eiland in de baai zorgt ervoor dat de baai meer aandoet als een bocht in een rivier, dan daadwerkelijk een inham in zee. Hoewel Gaios een stadje is, heeft het een dorps karakter en mag het niet ontbreken op deze website. Naast de prachtige ligging kent de stad ook een lange geschiedenis die hier en daar zijn sporen heeft achtergelaten. Daarmee is het een mooi dorp om te bezoeken.

In het dorp zelf zijn enkele bezienswaardigheden, zoals de kerk van de heilige Apostelen. Op het in de baai gelegen eilandje Agios Nikolaos kun je een oude Venetiaanse vesting bewonderen die nog dateert uit de vijftiende eeuw. In het stadje zelf zijn ook veel leuke straatjes met pittoreske huisjes, leuke winkeltjes, lekkere restaurants en gezellige terrassen te vinden. Geen moment heb je het gevoel dat je in de hoofdstad van het eiland bent, want alles is hier gemoedelijk en dorps. Ook de stranden en de boulevard zorgen ervoor dat het aangenaam toeven is in Gaios. Dicht bij Gaios zelf liggen enkele kiezelstranden en wat verder van het centrum zijn ook  zandstranden. De omgeving van het stadje staat bekend om zijn prachtige wandelroutes die je langs prachtige plekjes van het eiland brengen. Vergeet ook zeker niet om ‘s avonds op de boulevard lekker te gaan eten op een terras terwijl de zon dooft in de Ionische Zee.

Hier ligt Gaios

Weersverwachting Gaios

vandaag
24° / 22°
morgen
24° / 21°
11 jun
24° / 21°
12 jun
23° / 21°
13 jun
24° / 22°
Meer weer van Gaios op klimaatinfo.nl

Meer informatie