Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kos

Mooiste dorpjes van Kos

Het Griekse eiland Kos behoort tot de absolute topbestemmingen binnen Griekenland. Iedere zomer reizen een er wekelijks duizenden toeristen naar dit gezellige eiland binnen de eilandengroep Dodekanesos. Kos staat bekend vanwege de mooie stranden, het goede uitgaansleven en de uitstekende hotels die je hier aantreft. Op het gebied van dorpen is er wel wat te beleven op Kos. Zo behoort het traditionele bergdorp Zia tot de absolute topattracties op het eiland. Vooral aan het einde van de dag, tegen het moment dat de zon langzaam aan uit ons gezichtsveld verdwijnt, is het vrij druk in Zia omdat je er een fraai uitzicht op deze magische zonsondergang hebt. Zia is daardoor wel duidelijk meer toeristisch geworden. Het gros van de toeristen vindt dat overigens prima en wie naar een authentiek bergdorp wil gaan die kan het nabijgelegen Lagoudi bezoeken. Het uitzicht is hier ook mooi, maar toeristenwinkels ontbreken. Hier kom je op straat vooral kippen en katten tegen.

Antimachia

Kos

Midden op het eiland Kos ligt het dorp Antimachia, dat ook wel als Antimachea geschreven wordt. Dit is absoluut een authentiek dorpje zoals bezoekers het graag zien.

Lagoudi

Kos

Slechts een paar kilometer scheiden Zia en Lagoudi. Toch is er een wereld van verschil tussen deze twee dorpen en is Lagoudi misschien wel de leukste van de twee.

Palio Pyli

Kos

Het spookdorp Palio Pyli mag absoluut niet ontbreken op de lijst met mooiste dorpjes van Kos. Het feit dat hier geen mens meer woont maakt het dorp alleen maar mooier.

Zia

Kos

Als je vraagt wat het mooiste dorpje van het eiland Kos is dan krijg je vrijwel altijd ‘Zia’ als antwoord. Daar zijn de reisgidsen, websites over Kos en touroperators het eigenlijk helemaal over eens.