Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Zia

Als je vraagt wat het mooiste dorpje van het eiland Kos is dan krijg je vrijwel altijd ‘Zia’ als antwoord. Daar zijn de reisgidsen, websites over Kos en touroperators het eigenlijk helemaal over eens.

Er zijn dan ook maar weinig toeristen die teleurgesteld teruggekomen van een bezoek aan Zia. Heel veel facetten die mensen tijdens hun vakantie komen hier samen: toeristen winkeltjes gezellige restaurants en de typische Griekse sfeer. Het is net alsof je in een verbeterde versie zit van het Grieks restaurant waar je in Nederland wel eens vertoeft.

Het grappige is dat 95% van de toeristen de hoofdstraat bijna niet verlaat. Hier vind je immers de vele toeristen winkels en kraampjes waar menig toerist zijn of haar souvenirs koopt. Of alles helemaal authentiek eens vragen de mensen zich meestal niet af. Leuke souvenirs die je bijvoorbeeld wel mee kunt nemen is bijvoorbeeld de honing met tijm die echt dat je hier komt of een heerlijk olijfolie.

Mocht je iets willen gaan eten in Zia laat je dan niet altijd leiden door het uitzicht. Zoals op zo veel toeristische plaatsen krijg het beste eten niet altijd op de mooiste plekjes. Vaak is het eerder andersom: daar waar het uitzicht het ‘unique selling point’ is kan men op de kwaliteit van het eten wat laten liggen.

Het drukste moment van de dag is het laatste uur voor zonsondergang. Men komt zelfs speciaal naar Zia toe om hier te genieten van het moment dat de zon boven de zee verdwijnt. De populairste plekken om te genieten van dit uitzicht zijn de eerste bocht zodra hij het dorp binnenkomt en de vele dakterrassen van de restaurants. Let hierbij wel op, want niet ieder dakterras heeft uitzicht op het moment dat de zon in prachtige kleuren zich voor het laatst die dag vertoont. Voor de beste plekjes moet je er bijtijds zijn of vooraf reserveren.

Als je een huurauto ter beschikking hebt dan parkeer je deze het beste op de eerste parkeerplaats zodra je bij Zia arriveert. Is deze al vol dan rest er niets anders dan door het dorp naar de volgende parkeerplaats te rijden. Heb je geen eigen vervoersmiddel, dan kun je met een excursiebus naar Zia gaan. Dit kan op twee momenten. Je kunt een dagtocht over het eiland maken waarbij een bezoek aan Zia inbegrepen is, maar je hebt ook speciale avond excursies voor de zonsondergang van Zia.

Hier ligt Zia

Weersverwachting Zia

vandaag
32° / 27°
morgen
33° / 27°
15 jul
33° / 27°
16 jul
34° / 27°
17 jul
33° / 25°
Meer weer van Zia op klimaatinfo.nl

Meer informatie