Weersverwachting Zia

vandaag
7° / 5°
morgen
11° / 5°
21 jan
14° / 11°
22 jan
15° / 12°
23 jan
15° / 11°

Zia

Waar ligt Zia?

Externe links

Mocht je iets willen gaan eten in Zia laat je dan niet altijd leiden door het uitzicht. Zoals op zo veel toeristische plaatsen krijg het beste eten niet altijd op de mooiste plekjes. Vaak is het eerder andersom: daar waar het uitzicht het ‘unique selling point’ is kan men op de kwaliteit van het eten wat laten liggen.

Het drukste moment van de dag is het laatste uur voor zonsondergang. Men komt zelfs speciaal naar Zia toe om hier te genieten van het moment dat de zon boven de zee verdwijnt. De populairste plekken om te genieten van dit uitzicht zijn de eerste bocht zodra hij het dorp binnenkomt en de vele dakterrassen van de restaurants. Let hierbij wel op, want niet ieder dakterras heeft uitzicht op het moment dat de zon in prachtige kleuren zich voor het laatst die dag vertoont. Voor de beste plekjes moet je er bijtijds zijn of vooraf reserveren.

Als je een huur auto ter beschikking hebt dan parkeer je deze het beste op de eerste parkeerplaats zodra je bij Zia arriveert. Is deze al vol dan rest er niets anders dan door het dorp naar de volgende parkeerplaats te rijden. Heb je geen eigen vervoers middel, dan kun je met een excursiebus naar Zia gaan. Dit kan op twee momenten. Je kunt een dagtocht over het eiland maken waarbij wen bezoek aan Zia inbegrepen is, maar je hebt ook speciale avond excursies voor de zonsondergang van Zia.

Foto's van Zia