Weersverwachting Palio Pyli

vandaag
6° / 5°
morgen
12° / 5°
21 jan
13° / 12°
22 jan
15° / 12°
23 jan
15° / 11°

Palio Pyli

Waar ligt Palio Pyli?

Externe links

Veel is er niet meer over van het dorp. Enkele huisjes en de kerken zijn nog redelijk intact; het kasteel is al duidelijk wat verder vervallen. Tussen de bouwwerken die nog wel als dusdanig te onderscheiden zijn zie je vooral enorm veel stenen. Soms zonder enige patroon, soms herken je de patronen van een gebouw erin. Het geheel is een mooi plaatsje waar je zeker wat mooie foto’s moet kunnen schieten. Ongetwijfeld krijg je ook nog één van de huidige bewoners, de geiten, op de foto. Deze dieren lopen hier in redelijk grote aantallen rond.

Om Palio Pyli te bezoeken moet je wel rekening houden met het feit dat het dorp niet zo eenvoudig te bewandelen is. Vanaf de parkeerplaatsen moet je over hobbelige en vrij smalle trappen naar het dorp lopen. Wie slecht ter been is die zou moeten overwegen om niet te gaan, zeker omdat de stenen ook vrij glad zijn. Dat maakt ook het naar beneden lopen vrij zwaar als je wat gladde zolen hebt.

De twee hoogste punten van het dorp zijn de burcht en de taverna. Beiden liggen op een eigen heuvel en bieden een mooi uitzicht op de omgeving. De taverna is overdag gewoon geopend. Het is de enige plek hier waar je drinken kunt kopen. Mocht je de klim naar boven niet willen maken dan is het meenemen van koel drinkwater naar Palio Pyli zeker aan te raden, vooral als het hartje zomer is.

Foto's van Palio Pyli