Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Samos

Mooiste dorpjes van Samos

Een prachtig groen eiland waaraan verschillende schilderachtige dorpjes liggen. Dat is Samos in een notendop. Omdat men zich op Samos vooral richt op kwaliteitstoerisme hebben veel dorpen hun eigen identiteit nog goed weten te behouden. Zo kun je in alle rust genieten van een heerlijk strand waar een schattig kustdorpje aan ligt en zijn er verschillende bergdorpen die barsten van de smalle kronkelige straatjes en vaak ook nog een geweldig uitzicht hebben. Zelfs de serieuze badplaatsen op Samos, Kokkari en Pythagorion, zijn niet door het toerisme verpest. Daar kun je heerlijk genieten aan het water terwijl je nipt aan een glas Samos-wijn of geniet van een smakelijke Griekse maaltijd.

Als je kijkt naar de excursies die op Samos geboekt worden dan behoren de eilandtours waarbij er vaak meerdere schattige dorpen bezocht worden vaak tot de meest populaire excursies. Als je er niet op tijd bij bent dan zitten deze uitstapjes vol. Je kunt natuurlijk ook prima met een huurauto over het eiland rijden om daarbij de dorpen te bekijken. Lees bijvoorbeeld dit inspirerende verhaal maar waarbij er op één dag tijd meerdere pittoreske dorpen op Samos bezocht worden.

Een aanrader voor wie de authentieke kant van Samos wil beleven is een Samos-vakantie bij Eliza was here. Deze reisorganisatie vermijdt de massa en biedt kleinschalige accommodaties aan op leuke plekken op het eiland.

Avlakia

Samos

Soms kom je ineens ergens en je gevoel zegt dat het allemaal klopt. Dat gevoel had ik bij de eerste kennismaking met het dorp Avlakia, dat aan de noordkust van Samos ligt.

Kokkári

Samos

Onder Nederlanders is Kokkári de meest populaire vakantiebestemming op Samos. Zij vallen massaal voor dit dorp met een lang strand en een zeer gezellig historisch centrum.

Manolátes

Samos

Het kunstenaarsdorpje Manolátes is een schilderachtig dorpje dat gelegen is in het bergachtige landschap aan de noordkant van Samos. Sommigen beschouwen dit als het mooiste dorp van Samos.

Pyrgos

Samos

Als je het binnenland van Samos gaat ontdekken dan is er een grote kans dat je het prachtig gelegen dorp Pyrgos (ook wel geschreven als Pirgos) op je weg tegenkomt.

Pythagorion

Samos

Pythagorion is een prachtig voorbeeld van een plaatsje dat enerzijds toeristisch te noemen is, maar dat bovenal de charme heeft weten te bewaren waardoor het authentiek aanvoelt.

Vourliótes

Samos

In het noorden van Samos liggen een aantal bergdorpen waarvan Vourliótes over het algemeen als de allermooiste beschouwd wordt. Dit is een fraaie combinatie van schoonheid en authenticiteit.