Weersverwachting Manolátes

vandaag
18° / 12°
morgen
19° / 13°
23 okt
20° / 14°
24 okt
20° / 16°
25 okt
19° / 13°

Manolátes

Waar ligt Manolátes?

Externe links

Dit gebied is populair onder wandelaars. Er zijn meerder mooie wandelroutes die je hier kunt lopen. Als je met de auto de vier kilometer lange rit naar boven maakt dan zul je de nodige hoeveelheid haarspeldbochten op je pad tegenkomen. Even terugschakelen, sturen en door naar de volgende bocht. Na drie kilometer rijden wordt het ineens een stuk lichter: je bent het bos uit en geniet van een mooi uitzicht op de bergachtige omgeving. De loofbomen langs de weg maken plaats voor olijfbomen.

Uiteindelijk kom je op een hoogte van ongeveer 370 meter boven zeeniveau uit aan het begin van het dorpje Manolátes. Het eerste plekje waar enkele auto’s kunnen staan is bij een bankje dat een prachtig uitzicht op de noordkant van het eiland biedt. Met de auto of scooter kun je beter doorrijden naar de parkeerplaats die vijftig meter verderop ligt. Hier is plek voor ongeveer veertig auto’s en pakweg twintig scooters. Meestal is hier voldoende plek, maar in het hoogseizoen kan het te druk zijn. Het is immers algemeen bekend dat Manolátes het bezoeken waard is.

Het dorp bestaat vooral uit twee autovrije weggetjes die je langs tavernes en een paar winkeltjes brengt. Onderweg kom je redelijk wat katten en goede fotomomenten tegen. Wat opvallend is, is de vrij grote hoeveelheid bloemrijke planten die je vooral in potten ziet staan. Hoogtepunt tijdens een bezoek aan Manolátes is het kleine dorpspleintje waar je kunt genieten van Griekse koffie, wijn uit de omgeving of heerlijke maaltijden die meestal tot de traditionele Griekse keuken gerekend mogen worden.

Wie ook Vourliótes wil bezoeken die kan daar vanuit Manolátes naartoe wandelen. Als je met de auto of scooter bent moet je helemaal omrijden via de hoofdweg aan de noordkust. Een rit van pakweg 25-30 minuten terwijl de dorpen hemelsbreed slechte enkele kilometers van elkaar liggen.

Foto's van Manolátes