Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kokkári

Onder Nederlanders is Kokkári de meest populaire vakantiebestemming op Samos. Zij vallen massaal voor dit dorp met een lang strand en een zeer gezellig historisch centrum.

Het dorp Kokkári heeft twee gezichten. In de zomermaanden is dit het drukst bezochte plaatsje van het hele eiland. De restaurants draaien op volle toeren. Wie op de drukke dagen te laat op de avond arriveert die is vaak al te laat om een portie gyros te bestellen. Deze wordt slechts één keer per dag vers bereid en op = op. Ook de terrassen waar je nog een lekker drankje kunt doen die hebben in de zomermaanden over het algemeen niet te klagen over de hoeveelheid klandizie. Op het moment dat de laatste toeristen huiswaarts keren dan blijven alleen de minder dan duizend inwoners over, waardoor Kokkári bijna een spookdorp wordt.

Kokkári bestaat uit drie stukken. In het westen heb je een lang kiezelstrand dat Long Beach genoemd wordt. Hieraan vind je meerdere restaurants, bars en accommodaties. Centraal gelegen in het noorden ligt het oude hart van het dorp. Hier vind je ook de kleine sfeervolle haven van Kokkári. Het mooiste deel van Kokkári is wat ons betreft de baai aan de oostelijke kant. Hier heb je een aaneenschakeling van terrasjes die zeer dicht bij de waterkant liggen. Je hoort de zee als je hier zit te genieten van een hapje of een drankje. Er is op enkele meters van de waterkant ook een klein plein ingericht dat in de avonduren het gezelligste plekje van Kokkári vormt.

Wie de juiste plekken van Kokkári bezoekt die voelt, ruikt en proeft Griekenland. Niet voor niets dat deze plek zo’n enorme aantrekkingskracht op de toeristen heeft. In het stukje tussen de baai en de in verhouding grote Agios Nikolaoskerk (gratis te bezoeken) heb je nog allerlei winkeltjes zitten die vooral bedoeld zijn om toeristen te voorzien in souvenirs en hun eerste basisbehoeftes tijdens een vakantie op Samos.

Behalve het hoofdstrand van Kokkári heb je ook nog twee goede stranden die nabijgelegen zijn: Lemonákia en Tsamadoú. Hier lig je lekker beschut op een strand dat met veel groen omgeven is. Het heldere zeewater nodigt je al snel uit tot een verkoelende duik.

Hier ligt Kokkári

Weersverwachting Kokkári

vandaag
36° / 25°
morgen
35° / 27°
21 jun
37° / 28°
22 jun
35° / 28°
23 jun
34° / 25°
Meer weer van Kokkári op klimaatinfo.nl

Meer informatie