Weersverwachting Kokkári

vandaag
19° / 14°
morgen
20° / 13°
23 okt
20° / 15°
24 okt
21° / 17°
25 okt
20° / 15°

Kokkári

Waar ligt Kokkári?

Externe links

Kokkári bestaat uit drie stukken. In het westen heb je een lang kiezelstrand dat Long Beach genoemd wordt. Hieraan vind je meerdere restaurants, bars en accommodaties. Centraal gelegen in het noorden ligt het oude hart van het dorp. Hier vind je ook de kleine sfeervolle haven van Kokkári. Het mooiste deel van Kokkári is wat ons betreft de baai aan de oostelijke kant. Hier heb je een aaneenschakeling van terrasjes die zeer dicht bij de waterkant liggen. Je hoort de zee als je hier zit te genieten van een hapje of een drankje. Er is op enkele meters van de waterkant ook een klein plein ingericht dat in de avonduren het gezelligste plekje van Kokkári vormt.

Wie de juiste plekken van Kokkári bezoekt die voelt, ruikt en proeft Griekenland. Niet voor niets dat deze plek zo’n enorme aantrekkingskracht op de toeristen heeft. In het stukje tussen de baai en de in verhouding grote Agios Nikolaoskerk (gratis te bezoeken) heb je nog allerlei winkeltjes zitten die vooral bedoeld zijn om toeristen te voorzien in souvenirs en hun eerste basisbehoeftes tijdens een vakantie op Samos.

Behalve het hoofdstrand van Kokkári heb je ook nog twee goede stranden die nabijgelegen zijn: Lemonákia en Tsamadoú. Hier lig je lekker beschut op een strand dat met veel groen omgeven is. Het heldere zeewater nodigt je al snel uit tot een verkoelende duik.

Foto's van Kokkári