Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Schotland

Mooiste dorpjes van Schotland

Schotland is een voormalig koninkrijk op het eiland Groot-Brittannië en is tegenwoordig onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Het land staat bekend om zijn prachtige ruige ongerepte natuur. Schotland is een erg dunbevolkt land. Een groot deel van de inwoners van het land wonen in één van de grote steden die er in Schotland te vinden zijn zoals Glasgow, Aberdeen, Dundee of de hoofdstad Edinburgh. Daarnaast zijn er verspreidt over het land en op de vele eilanden die bij Schotland horen vele kleine plaatsjes en dorpen te vinden. Veel van deze prachtige dorpen hebben door de loop der eeuwen hun eigen identiteit weten te behouden en zijn daarom zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Sommige dorpen die aan de rand van één van de natuurgebieden liggen dienen als uitvalsbasis voor deze gebieden. Van hieruit kan je het land ontdekken zoals het bekend staat bij het grote publiek, schitterende ongerepte natuur met daartussen enkele prachtige kastelen.

Argyll and Bute

Schotland

Argyll and Bute is één van de grootste raadsgebieden van Schotland. Het raadsgebied staat bekend om zijn ruige kusten, prachtige eilanden en zijn heerlijke whisky’s.

Highland

Schotland

Het raadsgebied Highland beslaat het meest noordelijke gebied van het eiland Groot-Brittannië. Het is het grootste raadsgebied van Schotland maar heeft tevens de laagste bevolkingsdichtheid.

Perth and Kinross

Schotland

Perth and Kinross is één van de raadsgebieden in Schotland. Het raadsgebied ligt in het centrale deel van Schotland en is ontstaan uit de vroegere Perthshire en Kinross-shire. De stad Perth is de enige stad van het raadsgebied.

Stirling

Schotland

Stirling is een klein dunbevolkt raadsgebied in het centrale deel van Schotland. De stad Stirling is de grootste en belangrijkste plaats van deze regio.  Het gebied staat bekend om zijn prachtige natuur en de vele bezienswaardigheden die er te vinden zijn.