Perth and Kinross

Schotland

Perth and Kinross is één van de tweeëndertig raadsgebieden van Schotland. Het is ontstaan nadat in 1996 de voormalige regio Tayside in meerdere gebieden werd opgedeeld. In het raadsgebied ligt één stad Perth en ongeveer veertig kleine dorpjes. In totaal wonen er in het raadsgebied ongeveer honderdvijftigduizend mensen waarvan ongeveer één derde in de stad Perth wonen. In her raadsgebied liggen delen van het Cairngorms National Park en het Loch Lomond and the Trossachs National Park. Grote delen van het Cairngorms National Park liggen boven de boomgrens.
Door deze nationale parken kun je meerdere lange meerdaagse wandeltochten lopen. De bekendste hiervan is de Cateran Trail die start en eindigt bij het dorpje Blairgowrie. De Cateran Trail is 103 kilometer lang. De wandeling zal ongeveer tussen de vier en vijf dagen in beslag nemen. In de prachtige ongerepte natuur van Perth and Kinross kom je prachtige voormalige kastelen, kloosters en kerken tegen. De meeste van de ruïnes zijn gebouwd aan het einde van de middeleeuwen. In Perth and Kinross staat de “The Edradour” de kleinste whiskystokerij van Schotland.

Pitlochry

Pitlochry is een kleine Burgh in het centraal oostelijke deel van Schotland. Het dorpje ligt in het raadsgebied Perth and Kinross waar de stad Perth de belangrijkste stad van is. Pitlochry ligt aan het kunstmatige Loch Faskally en de rivier de Tummel.

Pitlochry is een oud dorpje dat al in de twaalfde eeuw na Christus bestond. Het werd echter pas een belangrijk dorp na de komst van een weg naar het dorp in de achttiende eeuw. De komst van het spoorwegstation vergrote de populariteit van het dorp nog verder. Tegenwoordig is Pitlochry een populaire tussenstop als men tussen de plaatsen Inverness en Perth reist. Pitlochry ligt aan de Highland Main Line een rechtstreekse verbinding tussen Inverness en Perth vanuit deze plaatsen kun je verder reizen naar de steden Aberdeen en Edinburgh.

» meer over Pitlochry