Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pitlochry

Pitlochry is een kleine Burgh in het centraal oostelijke deel van Schotland. Het dorpje ligt in het raadsgebied Perth and Kinross waar de stad Perth de belangrijkste stad van is. Pitlochry ligt aan het kunstmatige Loch Faskally en de rivier de Tummel.

Pitlochry is een oud dorpje dat al in de twaalfde eeuw na Christus bestond. Het werd echter pas een belangrijk dorp na de komst van een weg naar het dorp in de achttiende eeuw. De komst van het spoorwegstation vergrote de populariteit van het dorp nog verder. Tegenwoordig is Pitlochry een populaire tussenstop als men tussen de plaatsen Inverness en Perth reist. Pitlochry ligt aan de Highland Main Line een rechtstreekse verbinding tussen Inverness en Perth vanuit deze plaatsen kun je verder reizen naar de steden Aberdeen en Edinburgh.

 

Pitlochry is een populaire outback bestemming. Vanuit het dorpje vertrekken er wandeltochten richting de Ben Vrackie en de Schiehallion. Het dorp is een ideale uitvalsbasis naar deze prachtige natuurgebieden. Het landschap rondom Pitlochry behoort volgens de kenners tot de mooiste van Schotland.

In het dorp zijn twee kleine whiskystokerijen te vinden de Blair Athol Distillery uit de achttiende eeuw en de kleinste whiskydistilleerderij van Schotland de Edradour. Bij de Edradour maken ze slecht achttien vaten met whisky per week. Er zijn in de stokerij whisky’s uit verschillende jaren te verkrijgen. Het bijzondere van de meeste whisky’s uit de Edradour stokerij is het feit dat ze niet gefilterd worden. Alleen de tien jaar oude whisky wordt wel gefilterd.

Hier ligt Pitlochry

Weersverwachting Pitlochry

vandaag
13° / 8°
morgen
10° / 4°
14 apr
8° / 3°
15 apr
6° / 2°
16 apr
9° / 3°
Meer weer van Pitlochry op klimaatinfo.nl

Meer informatie

Schotland voor beginners
klimaatinformatie Schotland
bijzondere plaatsen in Schotland

Pitlorchy informatie