Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Argyll and Bute

Mooiste dorpjes van Argyll and Bute

Het raadsgebied Argyll and Bute is te vinden aan de westkust van Schotland tot het raadsgebied behoren meer dan dertig eilanden. Argyll and Bute is na Highland het grootste raadsgebied van Schotland. In het raadsgebied zijn zo goed als geen grote steden te vinden maar des te meer kleine dorpjes. Verdeeld over het raadsgebied en de vele eilanden zijn er ongeveer negentig kleine dorpjes te vinden. Veel van de dorpjes die op de eilanden van Argyll and Bute te vinden zijn hebben met name voor whisky liefhebbers bekend klinkende namen. Bekende whiskymerken zoals Oban, Jura, Bowmore en Islay komen uit dit raadsgebied. Enkele bezienswaardigheden in dit raadsgebied zijn Bonawe Iron Furnace, Duart Castle, Iona Abbey, Rothesay Castle en Skipness Castle. In Argyll and Bute zijn opvallend veel kasteel- en kerkruïnes te vinden. De kusten van Argyll and Bute staan bekend om hun ruige karakter. Vanuit verschillende plaatsen aan de kust vertrekken er veerdiensten naar de diverse eilanden.

Inveraray

Argyll and Bute

Inveraray is een klein dorpje op de oever van Loch Fyne in het westelijke deel van Schotland in het raadsgebied Argyll and Bute. Het is een schitterend dorpje dat aan het einde van de achttiende eeuw in zijn geheel opnieuw is gebouwd.

Oban

Argyll and Bute

Oban is een redelijk grote plaats aan de westkust van Schotland in het raadsgebied Argyll and Bute. Het is een populaire toeristische bestemming. Tijdens het toeristenseizoen kan het inwoners aantal van het dorp makkelijk verdubbelen.