Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Inveraray

Inveraray is een klein dorpje op de oever van Loch Fyne in het westelijke deel van Schotland in het raadsgebied Argyll and Bute. Het is een schitterend dorpje dat aan het einde van de achttiende eeuw in zijn geheel opnieuw is gebouwd.

In de achttiende eeuw liet de toenmalige Duke van Argyll het reeds bestaande kasteel afbreken om het te vervangen door Inveraray Castle. Een grootscheepse brand in 1975 verwoest een groot deel van het kasteel. De restauratie werken na de brand duurden enkele jaren. De huidige Duke en zijn familie hebben tijdens deze werken in de kelder van het kasteel gewoond. Volgens enkele legendes die de rondte doen over dit kasteel woont er in het kasteel de geest van een overleden harpspeler die hier in de zeventiende eeuw is opgehangen.

 

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Inveraray is de Inveraray Jail. Deze voormalige gevangenis doet tegenwoordig dienst als museum. In het museum wordt een goed beeld gegeven van het leven in een gevangenis in de negentiende eeuw.

Niet ver van het dorpje vandaan ligt een prachtige oude stenen brug, de Inveraray Bridge. Deze brug is de makkelijkst weg naar het Inveraray Castle. De oude haven van Inveraray doet tegenwoordig dienst als museum haven onder de naam Inverarary Maritime Heritage Museum. Er zijn hier slechts enkele schepen te vinden maar dit maakt het zeker niet minder de moeite waard om de haven een bezoek te brengen.

Hier ligt Inveraray

Weersverwachting Inveraray

vandaag
12° / 6°
morgen
14° / 10°
15 jun
16° / 7°
16 jun
18° / 11°
17 jun
16° / 8°
Meer weer van Inveraray op klimaatinfo.nl

Meer informatie

Schotland voor beginners
klimaatinformatie Schotland
bijzondere plaatsen in Schotland
Inveraray informatie
Inverraray reisinformatie