Stirling

Schotland

Stirling is een raadsgebied gelegen in het centrale deel van Schotland. Het raadsgebied is vernoemt naar de hoofdstad. In de hoofdstad wonen ongeveer ook de helft van alle inwoners van dit raadsgebied. De rest van de mensen wonen verdeeld over de regio in kleine dorpjes of op boerderijen. Enkele bezienswaardigheden in deze regio zijn Stirling Castle, Cambuskenneth Abbey, Castle Campell, Het Wallace monument en Doune Castle. Bij dit laatste kasteel werden in de vorige eeuw enkele scènes uit de film Monty Python and the Holy Grail geschoten. Stirling staat bekend om zijn prachtige ongerepte natuur en de typische Schotse vergezichten. Het beeld van Stirling wordt mede bepaald door de vele Lochs en rivieren die er in het gebied te vinden zijn. Tussen de ongerepte natuur en de vele  rivieren in Stirling kom je enkele van de mooiste dorpjes van Schotland tegen.

Callander

Callander is een klein dorpje in het raadsgebied Stirling in het centrale deel van Schotland. Het dorpje ligt aan de rivier de Teith. Callander is een populair dorp voor toeristen die de een bezoek willen brengen aan de Schotse Hooglanden.

Het dorp staat dan ook bekend als de “Gateway to the Highlands”. Het dorp bevindt zich bij de oostelijke ingang van het Loch Lomond and The Trossachs National Park het oudste nationale park van Schotland. Dit gebeurde wonderbaarlijk genoeg pas in het jaar 2002. Het nationale park bestaat voornamelijk uit Lochs, bergen en ongerepte natuur. De populaire meerdaagse wandeling van Glasgow naar Fort William beter bekend als de West Highland Way loopt dwars door dit park heen. In het park zijn meerdere beroemde bergen te vinden. De Ben Lomond, de Ben Lui, de Beinn Challuim en de Ben More behoren tot de bekendste en de hoogste van het park. Het gebied waar het park in ligt wordt vaak aangeduid als Rob Roy country.

» meer over Callander