Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Highland

Mooiste dorpjes van Highland

Highland is het raadsgebied van Scotland dat de Schotse hooglanden omvat. Highland is het grootste raadsgebied van Schotland. Toch wonen er in het gebied dat groter is dan twintigduizend vierkante kilometer maar iets meer dan tweehonderdduizend mensen. Het heeft hiermee de laagste bevolkingsdichtheid van het land. De regio ligt bezaait met prachtige kleine dorpjes, in totaal wel meer dan tweehonderd verdeeld over de Schotse hooglanden. Echte grote plaatsen zijn er in de Highland echter niet te vinden. De regio heeft veel schitterende bezienswaardigheden. Want wat dacht je van het wereld beroemde Loch Ness, het Cairngorms National Park of de spoorlijn bij Glenfinnan. Kortom er is in de Highlands altijd wel wat te beleven. Het raadsgebied staat bekend om zijn prachtige ongerepte natuur en zijn schitterende bergen. Het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk de Ben Nevis is hier te vinden.

Fort William

Highland

Fort William is een klein stadje in het centraal westelijke deel van Schotland in het raadsgebied Highland. Fort William is één van de populairste toeristische bestemmingen in de Schotse Hooglanden.

Maillag

Highland

Maillag is een kleine havenplaats aan de westkust van de Schotse Hooglanden in het raadsgebied Highland. Het is een jong dorp dat ontstaan is halverwege de negentiende eeuw.

Portree

Highland

Portree is het grootste dorp op het eiland Skye in het raadsgebied Highland. Portree is te vinden op het oostelijke deel van het eiland. Het eiland Skye behoord tot de eilandengroep de Binnen-Hebriden.

Ullapool

Highland

Ullapool is een klein dorpje in het raadsgebied Highland aan de noordwestkust van Schotland. Het dorpje ligt aan het Loch Broom die uiteindelijk weer uitkomt in de Atlantische Oceaan.