Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portree

Portree is het grootste dorp op het eiland Skye in het raadsgebied Highland. Portree is te vinden op het oostelijke deel van het eiland. Het eiland Skye behoord tot de eilandengroep de Binnen-Hebriden.

Tot deze eilandengroep behoren ongeveer twintig grote en kleine eilanden. Portree is typisch havendorp in het noordwestelijke deel van Schotland. De haven van het dorp ligt beschermd tussen de rotsen. De pier van de haven is ontworpen door de beroemde Schotse ontwerper Thomas Telford. Wat opvalt aan Portree zijn de rijk gekleurde huizen die aan de kustlijn van dorp te vinden zijn. De haven van het dorp wordt tegenwoordig nog voornamelijk voor de visvangst gebruikt maar er zijn ook enkele toeristische pleziervaartuigen te vinden. Portree is een van de populairste bestemmingen op het eiland Skye. Vanaf dit dorp vertrekken de toeristen naar de andere delen van het eiland.

 

Vanuit het dorp kunnen er verschillende rondvaarten gemaakt worden. Tijdens deze rondvaarten kun je dolfijnen, zeehonden en zeldzame steenarenden tegenkomen. In het slechtste geval moet je het doen met de schitterende kustlijn van het eiland Skye. Het is ook mogelijk om de omgeving over het land te verkennen met ponytochten of natuurlijk met wandeling door de prachtige ongerepte natuur van het eiland.

In de Harry potter boeken is Portree de thuisbasis van de “Pride of Portree” één van de dertien professionele Zwerkbalteams die in de Zwerkbalcompetitie van Groot-Brittannië uitkomen. De spelers van het team hebben paars met gouden gewaden aan.

Hier ligt Portree

Weersverwachting Portree

vandaag
14° / 10°
morgen
14° / 10°
13 jul
15° / 11°
14 jul
15° / 11°
15 jul
14° / 11°
Meer weer van Portree op klimaatinfo.nl

Meer informatie

Schotland voor beginners
klimaatinformatie Schotland
Portree informatie
bijzondere plaatsen in Schotland