Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fort William

Fort William is een klein stadje in het centraal westelijke deel van Schotland in het raadsgebied Highland. Fort William is één van de populairste toeristische bestemmingen in de Schotse Hooglanden.

Dit komt met name door de Berg Ben Nevis en ‘The Jacobitetrain’. Fort William dient al jarenlang een populaire uitvalsbasis naar de Schotse hooglanden. Dit is niet zo gek als je bedenkt dat een aantal van de populairste attracties van de Schotse hooglanden in de buurt van fort William te vinden zijn. Fort William ligt aan het begin of het einde van de West Highland Way. Deze wandelroute loopt tussen de plaatsen Fort William en Glasgow en is 152 kilometer lang. De West Highland Way is één van de populairste lange afstandwandelroutes van het Verenigd Koninkrijk en wordt gemiddeld per jaar door 50.000 mensen gelopen. Het pad bestaat hoofdzakelijk uit een mengsel van kiezels, stenen en rotsen wat de tocht extra zwaar maakt. De wandeltocht zal tussen de zes en de tien dagen in beslag nemen.

Het station van Fort William is het beginpunt van de ‘The Jacobitetrain’ de enige stoomtrein die nog op het reguliere netwerk van het Verenigd Koninkrijk rijdt. Deze trein is dankzij de Harry Potterfilms wereldberoemd geworden. Sommige van de wagons, de locomotief en delen van de het spoor zijn gebruikt als de Hogwartsexpress.
De Ben Nevis is met 1344 meter de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. De Ben Nevis is één van de meest beklommen bergen in Schotland ieder jaar beklimmen ervaren en onervaren bergbeklimmers deze berg. Het beklimmen van de Ben Nevis is echter niet geheel zonder gevaar aangezien er met regelmaat doden vallen tijdens de beklimming. Dit heeft meestal te maken met de veranderlijke weersomstandigheden op de top van de berg.
Bij Fort William ligt de Neptune’s Staircase een sluizencomplex dat bestaat uit acht verschillende sluizen. De acht sluizen zijn te vinden over een lengte van bijna vijfhonderd meter en laten de boten alles bij elkaar bijna twintig meter stijgen. Neptune’s Staircase is het grootste sluizencomplex van het Verenigd Koninkrijk.

Hier ligt Fort William

Weersverwachting Fort William

vandaag
9° / 1°
morgen
8° / 3°
26 apr
8° / 1°
27 apr
9° / 1°
28 apr
11° / 3°
Meer weer van Fort William op klimaatinfo.nl

Meer informatie

Schotland voor beginners
klimaatinformatie Schotland
bijzondere plaatsen in Schotland
Fort William toeristische informatie
Fort William informatie