Weersverwachting Fort William

vandaag
7° / 1°
morgen
8° / 2°
20 jan
4° / 1°
21 jan
6° / 3°
22 jan
6° / 2°

Fort William

Waar ligt Fort William?

Externe links

Het station van Fort William is het beginpunt van de ‘The Jacobitetrain’ de enige stoomtrein die nog op het reguliere netwerk van het Verenigd Koninkrijk rijdt. Deze trein is dankzij de Harry Potterfilms wereldberoemd geworden. Sommige van de wagons, de locomotief en delen van de het spoor zijn gebruikt als de Hogwartsexpress.
De Ben Nevis is met 1344 meter de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. De Ben Nevis is één van de meest beklommen bergen in Schotland ieder jaar beklimmen ervaren en onervaren bergbeklimmers deze berg. Het beklimmen van de Ben Nevis is echter niet geheel zonder gevaar aangezien er met regelmaat doden vallen tijdens de beklimming. Dit heeft meestal te maken met de veranderlijke weersomstandigheden op de top van de berg.
Bij Fort William ligt de Neptune’s Staircase een sluizencomplex dat bestaat uit acht verschillende sluizen. De acht sluizen zijn te vinden over een lengte van bijna vijfhonderd meter en laten de boten alles bij elkaar bijna twintig meter stijgen. Neptune’s Staircase is het grootste sluizencomplex van het Verenigd Koninkrijk.

Foto's van Fort William