Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Maillag

Maillag is een kleine havenplaats aan de westkust van de Schotse Hooglanden in het raadsgebied Highland. Het is een jong dorp dat ontstaan is halverwege de negentiende eeuw.

De plaatselijk boeren werden aangemoedigd om visser te worden en aan zee te komen wonen. Door deze aanmoedigingen ontstond rond 1840 Maillag. In de twintigste eeuw werd er in Maillag een treinstation gebouwd. Dit station is het eindpunt van de West Highland spoorlijn. De doorgaande weg vanuit Fort William de A830 eindigt tevens bij Maillag. Vanuit Maillag vertrekken er treinen naar Fort William, Oban en Glasgow. De treinreis die je als passagiers maakt om bij Maillag te komen staat bekend als één van de mooiste treinreizen ter wereld. Tijdens de treinreis kom je hoogtepunten zoals Loch Lomond , het Gare Loch , Rannoch Moor , Ben Nevis , Glenfinnan en Glen Shiel en Loch Eil tegen.

 

Maillag staat bekend als “The road to the Isles”er vertrekken vanuit de haven iedere meerder veerdiensten naar de verschillende eilanden van de Binnen en Buiten Hebriden. De vissershaven van Maillag is al jaren de belangrijkste commerciële vishaven aan de westkust van Schotland. Er wordt hier voornamelijk op haring gevist. In vroeger dagen stond het dorp bekend om zijn speciaal gerookte haring. Deze industrie is echter aan het verdwijnen want er is tegenwoordig nog maar één rokerij in Maillag te vinden.

In het dorp zijn enkele noodzakelijke voorzieningen te vinden zoals een paar kleine supermarkten en enkele cadeauwinkels met typisch Schotse producten.

Hier ligt Maillag

Weersverwachting Maillag

vandaag
15° / 11°
morgen
15° / 12°
13 jul
17° / 12°
14 jul
16° / 13°
15 jul
15° / 13°
Meer weer van Maillag op klimaatinfo.nl

Meer informatie