Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Canada

Mooiste dorpjes van Canada

Canada is het op één na grootste land ter wereld, maar telt slechts twee keer zoveel inwoners dan Nederland. Omdat een groot deel van de Canadezen in stedelijke gebieden wonen blijft er heel veel ruimte over voor natuur, dieren en kleinere dorpen. Deze dorpen zijn veelal in de negentiende en twintigste eeuw ontstaan. Vaak zijn het nederzettingen waar vroeger goudzoekers en andere mijnwerkers woonden. In een later stadium hebben boeren zich in Canada gevestigd, die zich bezig houden met landbouw en veeteelt. Een aantal oorspronkelijke mijnwerkersdorpen zijn inmiddels ook tot boerendorpen getransformeerd.

Het mooie aan Canada is dat de meeste dorpen nog hechte samenlevingen zijn, waar dorpelingen klaar staan voor elkaar en gasten vriendelijk ontvangen. Als toerist voel je je dan ook meteen op je gemak als je één van de vele dorpen in Canada bezoekt.

Opvallend detail die je in veel Canadese dorpen terugziet is dat de samenstelling vaak afwijkt van wat we in Europa gewend zijn. Vooral in West-Europa is er vaak sprake van een traditionele indeling, waarbij er sprake is van een echte dorpskern. De kerk of het gemeentehuis staat dan vaak centraal in het dorp. In Canada zie je dit soort dorpen maar weinig. Vaak zijn het leefgemeenschappen die in de loop der jaren uitgegroeid zijn tot dorpen. Grotere dorpen en toeristisch belangrijke plaatsen hebben vaak wel een echte dorpskern waar winkels en horeca zich concentreren.

Mocht je overigens zelf de mooie dorpen in Canada willen gaan bekijken, vergeet dan niet om voor je vertrek je ETA voor Canada aan te vragen. Deze elektronische toelating is tegenwoordig verplicht als je visumvrij naar Canada wilt reizen.

Alberta

Canada

De Canadese provincie Alberta wordt gedomineerd door de Rocky Mountains, prairies en uitgestrekte naaldwouden. In Alberta liggen ook enkele van de best bezochte dorpen van Canada.

British Columbia

Canada

British Columbia biedt een zeer uitgebreid palet aan mooie dorpen en kleine stadjes. Het gevarieerde landschap levert hier een grote bijdrage aan.

Ontario

Canada

Binnen de Canadese provincie Ontario zijn tal van mooie dorpen te vinden, waarvan een groot deel een historisch centrum heeft dat uit de eerste helft van de achttiende eeuw stamt.