Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ontario

Mooiste dorpjes van Ontario

De provincie Ontario is qua grootte de op één na grootste provincie van Canada en kijkend naar inwoneraantal is het de nummer één van Canada. De vestiging van Loyalisten in de achttiende eeuw, de grootscheepse migratie vanuit Europa in de negentiende en vooral twintigste eeuw en het relatief gunstige klimaat in de zuidelijke regionen van Ontario heeft geleid tot het ontstaan van meerdere gemeenschappen die zich vooral concentreren in het gebied rond Lake Ontario.

Redelijk wat dorpen hebben een historisch centrum dat nog redelijk intact is. Het besef dat dit stuk erfgoed mede het karakter van een plaats bepaalt heeft ertoe geleid dat inwoners vaak kosten nog moeite besparen om hun geliefde woonplaats zo mooi mogelijk te houden. Dat geldt vooral voor dorpen en kleine stadjes waar het toerisme een aanzienlijke bron van inkomsten is gaan vormen op het moment dat andere manieren om geld te verdienen afnamen. Water in de vorm van rivieren en meren is altijd belangrijk geweest voor Ontario. Je ziet dan ook dat veel van de dorpen die op onze site staan gelegen zijn aan het water. Soms is dat een grote waterpartij zoals een meer, soms betreft het een rivier die zich door een dorp kronkelt.

Brockville

Ontario

Het prachtige plaatsje Brockville is één van Ontario’s oudste Europees-Canadese gemeenschappen en absoluut één van de mooiere plaatsen die je in de provincie Ontario aan kunt treffen.

Collingwood

Ontario

Het negentiende-eeuwse dorpje Collingwood is een fraai plaatsje dat gelegen is aan Nottawasaga Bay, wat een subbaai is van de grotere Georgian Bay. Grote trekpleister is het historische centrum.

Elora

Ontario

Elora noemt zichzelf ‘Ontario’s most beautiful village’. Over smaak valt te twisten, maar dat Elora tot de mooiere dorpen van Ontario behoort is een gegeven waar vrijwel iedere bezoeker het wel mee eens is.

Gananoque

Ontario

Het schattige dorpje Gananoque is een populaire toegangspoort tot de populaire 1000 Islands regio, waar in de zomer duizenden toeristen naartoe komen. De herfst is door de herfstkleuren mogelijk een nog populairder seizoen.

Niagara-on-the-Lake

Ontario

Als je door het historische centrum van Niagara-on-the-lake wandelt dan zul je je afvragen of dit misschien wel het mooiste dorp van Canada is. Sommige plekjes zijn zo mooi dat het je hier kunt blijven fotograferen.

Paris

Ontario

Als een Canadees je vertelt dat hij op vakantie is geweest naar Paris, dan bestaat de kans dat hij het dorpje in het zuiden van de Canadese staat Toronto bedoelt in plaats van de miljoenenstad in Frankrijk.

Port Hope

Ontario

Het aan de Ganaraska rivier gelegen dorpje Port Hope heeft één van de best bewaard gebleven hoofdstraten van de gehele provincie Ontario: Walton Street. Dit is het hart van het nog grotendeels intact zijnde 18e-eeuwse centrum.