Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Elora

Elora noemt zichzelf ‘Ontario’s most beautiful village’. Over smaak valt te twisten, maar dat Elora tot de mooiere dorpen van Ontario behoort is een gegeven waar vrijwel iedere bezoeker het wel mee eens is.

Speurend op internet naar de mooiste dorpen van Ontario stuitte ik al snel op Elora. Ik las ergens dat dit het mooiste dorp van Ontario zou zijn. Het was voor mij in ieder geval voldoende om tijdens een reis naar het oostelijke deel van Canada een stukje om te rijden om Elora te bezoeken. Als je letterlijk het mooiste dorp van Ontario bent dan mag je immers niet ontbreken op ons overzicht van de mooiste dorpen van Ontario. Tegenwoordig is Elora overigens geen zelfstandige plaats meer. Het vormt samen met de omringende plaatsen Salem, Aboyne en Fergus één gemeenschap: Centre Wellington.

Op het moment dat ik Elora bezoek zijn er werkzaamheden aan Mill Street, die tot de belangrijkste straten van Elora behoord. Daarnaast is het ook nog eens flink grijs, wat er vaak toch voor zorgt dat de schoonheid van een plek zich wat lastiger laat zien. Zelfs onder deze omstandigheden kun je zien dat Elora een plaatje van een plaatsje is. Kleine leuke winkeltjes in kleurrijke panden, een oude houtzagerij die omgetoverd is tot een luxe hotel en meerdere kerken maken van Elora een mooi dorp. Het hoogtepunt van het dorp wordt gevormd door de wateren die er dwars doorheen lopen. Ter hoogte van Victoria Park komen de Grand River en Irvine Creek samen bij Lover’s Leap. Je kunt een mooie wandeling maken door het Victoria Park waarbij je een goed uitzicht hebt op de kloof van Elora. Via een trap kun je ook naar beneden wandelen, waar je in de zomermaanden kunt zwemmen en waar je ook uitstekend kunt kanoën.

Het tevens tot Centre Wellington behorende Fergus is overigens ook een bezoekje waard. De hoofdstraat telt meerdere schattige boetiekjes. Tijdens het voorbijrijden hebben we ook een winkel gespot waar ze typisch Nederlandse lekkernijen verkopen. Toch handig als je door je voorraad drop, hagelslag en stroopwafels heen bent!

Hier ligt Elora

Weersverwachting Elora

vandaag
28° / 15°
morgen
28° / 16°
15 jul
28° / 20°
16 jul
26° / 19°
17 jul
22° / 15°
Meer weer van Elora op klimaatinfo.nl

Meer informatie