Weersverwachting Port Hope

vandaag
32° / 21°
morgen
30° / 21°
11 jul
25° / 19°
12 jul
27° / 18°
13 jul
26° / 15°

Port Hope

Waar ligt Port Hope?

Externe links

Port Hope is één van de oudste dorpen van Ontario. De geschiedenis gaat terug naar het einde van de achttiende eeuw. In 1788 vestigde de bonthandelaar Peter Smith zich hier aan wat toen ‘Smith’s Creek’ ging heten. Vijf jaar later volgde een groep Loyalisten onder leiding van Jonathan Walton die zich hier ook permanent vestigden. In 1797 werden er zagerijen geopend en drie jaar later lag er een plan op tafel om een ‘town’ te stichten, dat daarna snel vorm kreeg.

De gemeenschap koos in 1818 de naam Port Hope tijdens een publieke bijeenkomst, ondanks lokale druk om de plaats Toronto te noemen. Het dorpje groeide langzaamaan door tot een stadje (‘town’). Die status kreeg Port Hope in het jaar 1850. Enkele jaren later werd Port Hope bereikbaar via het spoor. Voor het plaatsje was dat een belangrijk moment, omdat op die manier er een goede verbinding ontstond met zowel Toronto als Montréal. Jarenlang was de spoorlijn een belangrijke aanjager geweest voor de economie van Port Hope. In de loop van de twintigste eeuw nam de importantie van de spoorlijn af. In 1951 werd de dienstregeling van en naar Port Hope opgeheven. Dat was niet lang nadat snelweg 401 geopend was.

Tegenwoordig is Port Hope een prachtig dorpje waar je je in het centrum in de negentiende eeuw zou wanen, was het niet zo dat het hier eigenlijk altijd druk met auto’s. Denk deze stalen rossen weg, vervang ze in je fantasie door paard en wagens en je ziet bijna het Port Hope van pakweg 150 jaar geleden terug. Als je op het juiste moment in Port Hope bent dan kun je vissers in de Ganaraska Rivier zien staan. Zij proberen daar forel en vooral ook zalm te vangen, mits het daar het seizoen voor is.

Foto's van Port Hope