Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gananoque

Het schattige dorpje Gananoque is een populaire toegangspoort tot de populaire 1000 Islands regio, waar in de zomer duizenden toeristen naartoe komen. De herfst is door de herfstkleuren mogelijk een nog populairder seizoen.

Als je weet dat het dorp zelf slechts iets meer dan vijfduizend inwoners telt, dan kun je je voorstellen wat het toerisme doet met een plek als deze. Gelukkig hebben de inwoners niet zoveel last van de ‘Islanders’, zoals ze de bezoekers noemen die op de meer dan duizend eilanden op de Saint Lawrence rivier afkomen. De meeste bezoekers gaan de rondvaartboten op en af zonder dat ze het dorp zelf bezoeken. Een deel van de gasten komt wel even een kijkje nemen in Gananoque. Vaak eten en drinken ze wat. Daarnaast wordt er vaak ook nog wat geld besteed aan de leuke winkeltjes die in het historische hart van Gananoque te vinden zijn.

De oorsprong van Gananoque is militair. Kolonel Joel Stone, die aan de kant van de Loyalisten streed tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, kreeg hier een stuk land dat hij vervolgens bebouwde. Dit was het begin van Gananoque. In 1813 werd er een fortificatie gebouwd: het Gananoque Blockhouse. In 1852 werd het blockhouse afgebroken.

Vanwege de ligging aan het water heeft er jarenlang een aftakking van het spoor gelegen tot in het centrum van Gananoque. De Thousand Islands Railway heeft 111 jaar dienstgedaan: van 1884 tot 1995. In 1997 werd de 8 kilometer aan spoorrails verwijderd. Als herinnering aan deze spoorlijn staat locomotief #500 in het Sculpture Park, op een steenworp afstand van de toeristische dienst van Gananoque.

Gananoque Boat Line organiseert in het zomerseizoen (half mei tot half oktober) verschillende boottochten door het adembenemend mooie 1000 Islands gebied. Erg fraai is de vijf uur durende cruise waarbij je ook Boldt Castle bezoekt. Omdat dit kasteel op Amerikaans grondgebied ligt moet je je paspoort meenemen tijdens de boottocht. Als dit geen Amerikaans of Canadees paspoort is dan moet je aantonen dat je over de nodige via beschikt. Voor houders van een Nederlands paspoort is dat een eTA voor Canada en een ESTA voor de Verenigde Staten. Het is overigens raadzaam om in de drukkere periodes vooraf te reserveren. Op de website van Gananoque Boat Line kun je dit regelen. Je ziet daar ook meteen alle mogelijke boottochten en de prijzen per persoon.

Hier ligt Gananoque

Weersverwachting Gananoque

vandaag
28° / 21°
morgen
30° / 19°
14 jul
30° / 18°
15 jul
29° / 21°
16 jul
30° / 22°
Meer weer van Gananoque op klimaatinfo.nl

Meer informatie