Weersverwachting Gananoque

vandaag
32° / 20°
morgen
32° / 23°
11 jul
26° / 21°
12 jul
27° / 20°
13 jul
29° / 18°

Gananoque

Waar ligt Gananoque?

Externe links

De oorsprong van Gananoque is militair. Kolonel Joel Stone, die aan de kant van de Loyalisten streed tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, kreeg hier een stuk land dat hij vervolgens bebouwde. Dit was het begin van Gananoque. In 1813 werd er een fortificatie gebouwd: het Gananoque Blockhouse. In 1852 werd het blockhouse afgebroken.

Vanwege de ligging aan het water heeft er jarenlang een aftakking van het spoor gelegen tot in het centrum van Gananoque. De Thousand Islands Railway heeft 111 jaar dienstgedaan: van 1884 tot 1995. In 1997 werd de 8 kilometer aan spoorrails verwijderd. Als herinnering aan deze spoorlijn staat locomotief #500 in het Sculpture Park, op een steenworp afstand van de toeristische dienst van Gananoque.

Gananoque Boat Line organiseert in het zomerseizoen (half mei tot half oktober) verschillende boottochten door het adembenemend mooie 1000 Islands gebied. Erg fraai is de vijf uur durende cruise waarbij je ook Boldt Castle bezoekt. Omdat dit kasteel op Amerikaans grondgebied ligt moet je je paspoort meenemen tijdens de boottocht. Als dit geen Amerikaans of Canadees paspoort is dan moet je aantonen dat je over de nodige via beschikt. Voor houders van een Nederlands paspoort is dat een eTA voor Canada en een ESTA voor de Verenigde Staten. Het is overigens raadzaam om in de drukkere periodes vooraf te reserveren. Op de website van Gananoque Boat Line kun je dit regelen. Je ziet daar ook meteen alle mogelijke boottochten en de prijzen per persoon.

Foto's van Gananoque