Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Collingwood

Het negentiende-eeuwse dorpje Collingwood is een fraai plaatsje dat gelegen is aan Nottawasaga Bay, wat een subbaai is van de grotere Georgian Bay. Grote trekpleister is het historische centrum.

De baai is onderdeel van Lake Huron. Dit meer is één van de zogenaamde ‘Great Lakes of North America’. Qua oppervlakte is het het op één na grootste meer. Als je kijkt naar de inhoud dan passeert Lake Michigan Lake Huron op de ranglijst. Het water speelt een redelijk belangrijke rol binnen Collingwood. Waterrecreatie is dan ook een belangrijke reden voor toeristen om naar Collingwood te komen. Voor de ontwikkeling van het plaatsje is het water ook van belang geweest. Toen in Collingwood in 1855 bereikbaar werd via het spoor, werd het plaatsje een logistiek knooppunt. Goederen konden via de spoorlijn naar Collingwood gebracht worden en van daaruit per boot verder getransporteerd worden. Scheepsbouw en industrie volgden hierdoor en zorgden voor een extra economische stimulans.

De grote bezienswaardigheid van Collingwood is Hurontario Street. Dit is de hoofdstraat van het dorp en is halverwege de negentiende eeuw het hart van het dorp (of moeten we stadje zeggen?). In het noordelijke deel van deze straat zie je nog veel oude panden terug die uit de beginperiode van Collingwood stammen. Eén gebouw valt op: het gemeentehuis met de fraaie klokkentoren. Het Collingwood Museum en het Arboretum behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden. Rondom het plaatsje zijn verschillende wandelroutes waarbij je de natuur kunt ontdekken. Collingwood ligt in een gebied dat als redelijk toeristisch beschouwd mag worden. Meteen ten oosten van Collingwood ligt het plaatsje Wasaga Beach, waar meerdere stranden liggen die als recreatief gebied gebuikt worden. Iets ten westen van Collingwood vind je The Blue Mountains. In de wintermaanden kun je hier terecht voor wintersport. Het is geen hooggebergtegebied, maar de heuvels in combinatie met de Canadese winters zorgen ervoor dat je er prima kunt skiën, snowboarden en sneeuwwandelen.

Hier ligt Collingwood

Weersverwachting Collingwood

vandaag
15° / 9°
morgen
9° / -2°
25 apr
7° / -2°
26 apr
14° / 1°
27 apr
16° / 8°
Meer weer van Collingwood op klimaatinfo.nl

Meer informatie