Weersverwachting Niagara-on-the-Lake

vandaag
27° / 23°
morgen
27° / 24°
11 jul
28° / 22°
12 jul
25° / 22°
13 jul
28° / 21°

Niagara-on-the-Lake

Waar ligt Niagara-on-the-Lake?

Externe links

Het is overigens een publiek geheim dat Niagara-on-the-lake een mooi dorp is. Het plaatsje richt zich qua inkomsten duidelijk op het toerisme. Een groot aantal leuke winkels en gezellige restaurantjes domineren het oude hart van Niagara-on-the-lake. Het toeristische gehalte wordt bevestigd door de paardenkoersen die hier rondrijden en de vrij grote groepen Chinezen die hier rondlopen.

Niagara-on-the-lake ligt zowel aan de Niagara River als aan het Ontariomeer. Vanuit Victoria Park kijk je over het meer uit en kun je in de verte zelfs de stad Toronto zien liggen. Je kunt al bij redelijk helder weer duidelijk de CN Tower onderscheiden als je door een zoomlens van een camera kijkt. Aan de overkant, aan de monding van de Niagara River, zie je de Verenigde Staten liggen. Direct aan de overzijde ligt het Amerikaanse verdedigingsfort dat tegenwoordig niet meer als dusdanig gebruikt wordt.

Ook Niagara-on-the-lake heeft zijn eigen verdedigingsfort: Fort George. Tegenwoordig heeft dit fort geen militaire functie meer, maar is het erfgoed. Tegen betaling kun je het in prima staat zijnde fort bezoeken. Voor wijnliefhebbers is Niagara-on-the-lake helemaal een mooie bestemming. In en rondom Niagara-on-the-lake vind je een groot aantal wijngaarden waar uitstekende wijnen gemaakt worden. Hoewel het in de winter erg koud kan worden in dit deel van Canada, is het klimaat in de zomer juist geweldig voor de wijnteelt. Een aantal van de wijnhuizen biedt proeverijen en rondleidingen aan. Een absolute aanrader voor wie van wijn houdt.

Het enige nadeel dat Niagara-on-the-lake heeft is er eentje die je volgens ons in bijna ieder Canadees dorp ziet: de mooiste straten zijn niet autovrij. Als ze het verkeer uit het hart zouden weren dan zou het dorp nog mooier zijn.

Foto's van Niagara-on-the-Lake