Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Niagara-on-the-Lake

Als je door het historische centrum van Niagara-on-the-lake wandelt dan zul je je afvragen of dit misschien wel het mooiste dorp van Canada is. Sommige plekjes zijn zo mooi dat het je hier kunt blijven fotograferen.

Niagara-on-the-lake is echt een plaatje om te zien. Alles lijkt hier wel perfect te zijn. Als je door het oude centrum loopt dan zie je alleen maar prachtige panden die allemaal tiptop in conditie zijn. Het is net alsof de verf net droog is. Wat nog meer opvalt, is de enorme hoeveelheid kleurrijke bloemen en planten die Niagara-on-the-lake veel kleur geven. Nou bezochten wij Niagara-on-the-lake in augustus, wat waarschijnlijk een ander beeld zal geven dan wanneer je hier hartje winter komt. Dat overheersen kou en grauwe luchten, maar zelfs dan zal Niagara-on-the-lake haar charmes behouden.

Het is overigens een publiek geheim dat Niagara-on-the-lake een mooi dorp is. Het plaatsje richt zich qua inkomsten duidelijk op het toerisme. Een groot aantal leuke winkels en gezellige restaurantjes domineren het oude hart van Niagara-on-the-lake. Het toeristische gehalte wordt bevestigd door de paardenkoersen die hier rondrijden en de vrij grote groepen Chinezen die hier rondlopen.

Niagara-on-the-lake ligt zowel aan de Niagara River als aan het Ontariomeer. Vanuit Victoria Park kijk je over het meer uit en kun je in de verte zelfs de stad Toronto zien liggen. Je kunt al bij redelijk helder weer duidelijk de CN Tower onderscheiden als je door een zoomlens van een camera kijkt. Aan de overkant, aan de monding van de Niagara River, zie je de Verenigde Staten liggen. Direct aan de overzijde ligt het Amerikaanse verdedigingsfort dat tegenwoordig niet meer als dusdanig gebruikt wordt.

Ook Niagara-on-the-lake heeft zijn eigen verdedigingsfort: Fort George. Tegenwoordig heeft dit fort geen militaire functie meer, maar is het erfgoed. Tegen betaling kun je het in prima staat zijnde fort bezoeken. Voor wijnliefhebbers is Niagara-on-the-lake helemaal een mooie bestemming. In en rondom Niagara-on-the-lake vind je een groot aantal wijngaarden waar uitstekende wijnen gemaakt worden. Hoewel het in de winter erg koud kan worden in dit deel van Canada, is het klimaat in de zomer juist geweldig voor de wijnteelt. Een aantal van de wijnhuizen biedt proeverijen en rondleidingen aan. Een absolute aanrader voor wie van wijn houdt.

Het enige nadeel dat Niagara-on-the-lake heeft is er eentje die je volgens ons in bijna ieder Canadees dorp ziet: de mooiste straten zijn niet autovrij. Als ze het verkeer uit het hart zouden weren dan zou het dorp nog mooier zijn.

Hier ligt Niagara-on-the-Lake

Weersverwachting Niagara-on-the-Lake

vandaag
14° / 7°
morgen
10° / 3°
25 apr
7° / 3°
26 apr
11° / 3°
27 apr
15° / 10°
Meer weer van Niagara-on-the-Lake op klimaatinfo.nl

Meer informatie