Weersverwachting Brockville

vandaag
32° / 21°
morgen
33° / 22°
11 jul
30° / 20°
12 jul
27° / 17°
13 jul
31° / 16°

Brockville

Waar ligt Brockville?

Externe links

In de loop van de negentiende eeuw ontwikkelde Brockville zich als een belangrijk handelscentrum in de regio. Ook kwam de industrie op gang. Nog steeds staan er een aantal belangrijke fabrieken in en rond Brockville, onder andere van 3M en Proctor & Gamble.

Een populaire toeristische attractie wordt gevormd door de ‘1000 Island Cruises’ die vanuit Brockville vertrekken. De boottochten varen door de Thousand Islands archipel die in de Saint Lawrence River ligt. Het zijn overigens meer eilandjes: 1864 om precies te zijn. De geschiedenis van Brockville is te aanschouwen in het Brockville Museum. Het Aquatarium is een interactief museum over de ecologie en geschiedenis van de 1000 Islands regio.

Het mooiste plekje van Brockville is volgens ons niet aan het water te vinden, maar in het hart van het plaatsje. Daar ligt de statige straat Court House Avenue met het gerechtsgebouw aan de noordelijke zijde. Fraai element van dit statige bouwwerk is het houtgesneden beeld ‘Sally Grant’ dat op de punt van het dak staat.

Brockville heeft de eer in het bezit te zijn van de allereerste spoortunnel van Canada. De Brockville Tunnel werd tussen 1854 en 1860 aangelegd. De 527 meter lange tunnel gaat onder het centrum van Brockville door. De eerste trein reed hier op 31 december 1860. Nadat het spoor in de jaren tachtig van de vorige eeuw verlegd werden, werd de tunnel nutteloos. In 1982 droeg de spoormaatschappij de tunnel over aan de gemeente Brockville. Die heeft de tunnel opgeknapt en voorzien van een geluidsinstallatie en LED-projectie. Je kunt nu door de tunnel lopen terwijl er door middel van licht- en geluidseffecten gesimuleerd wordt dat er een trein doorheen rijdt.

Foto's van Brockville