Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slovenië

Mooiste dorpjes van Slovenië

Slovenië ligt in het zuidoostelijke deel van Europa ingesloten tussen Italië, Kroatië, Hongarije en Oostenrijk. Het landschap van Slovenië wordt hoofdzakelijk bepaald door de Karawanken uitlopers van de Alpen en door de relatief vlakke laaglanden. Slovenië is een onafhankelijk land sinds het zich op 25 juni 1991 onafhankelijk verklaarde van Joegoslavië. In het zuiden grenst het voor een heel klein deel, slechts vijftig kilometer, aan de Golf van Triëst. In dit deel van Slovenië zijn een aantal populaire campings, de stad Koper en enkele kleine dorpjes te vinden. De binnenlanden van Slovenië staan bekend om hun prachtige groene natuur de schitterende hooglanden en de vele pittoreske dorpjes. Veel van deze dorpjes hebben door de eeuwen hun heen hun authentieke karakter weten te behouden. Lopend door deze dorpen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.
De grootste stad en hoofdstad van Slovenië is Ljubljana. Andere bekende plaatsen in het land zijn Maribor, Koper, Kranj, Novo Gorica, Venenje en Ptuj.

Piran

Slovenië

Piran is een stadje en een gemeente in het zuidelijke deel van Slovenië aan de Golf van Triëste. Het is één van de drie havenplaatsen van Slovenië, maar het is er lang niet zo industrieel als in het nabijgelegen Koper.

Radovljica

Slovenië

Radovljica staat bekend als mooi dorpje omdat het oude centrum in tegenstelling tot de meeste Sloveense stadjes weinig te lijden heeft gehad onder de vele oorlogen. Hierdoor heb je in Radovljica nog een echt oorspronkelijk middeleeuws centrum met daaromheen modernere bebouwing.

Stara Fužina

Slovenië

Stara Fužina is een van de mooie dorpjes gelegen in het natuurpark Triglavski Narodni. Het is een onderdeel van de gemeente Bohinj en ligt vlakbij het meer van Bonhinj. Het gebied hoort bij de Julische Alpen.