Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Radovljica

Radovljica staat bekend als mooi dorpje omdat het oude centrum in tegenstelling tot de meeste Sloveense stadjes weinig te lijden heeft gehad onder de vele oorlogen. Hierdoor heb je in Radovljica nog een echt oorspronkelijk middeleeuws centrum met daaromheen modernere bebouwing.

Op maar 20 minuten rijden van het populaire Bled ligt het rustige Radovljica op een heuvel. De gebouwen rondom het grote plein zijn goed gerestaureerd en er zijn hier diverse horecagelegenheden en musea te vinden in de verschillende historische huizen. Sommige musea zijn van buiten interessanter dan van binnen. Het Sivec-huis bijvoorbeeld, beschilderd met een muurschildering uit de 16e eeuw die de barmhartige Samaritaan laat zien. De entreeprijs staat staat niet helemaal in verhouding met de twee traditionele ruimtes die binnen te zien zijn.

Andere musea zijn er voor de liefhebber zoals het bijenhoudersmuseum dat een goede kijk geeft geeft op de traditie van bijenhouden in Slovenië. De rijk versierde bijenkasten zijn een lust voor het oog. Voor de lekkerbek is er de peperkoekwinkel (gingerbread). De oudste continue opererende winkel van het hele land huisvest tegenwoordig een restaurant in het labyrint van kamertjes. In het kleine museumpje zijn tientallen jaren oude koeken te bewonderen. In Slovenië hoorde het geven van zo’n koek namelijk bij een huwelijksaanzoek en deze bijzondere exemplaren at je dan natuurlijk niet op.

De kerk van Radovljica aan het einde van het centrale plein is een gotische kerk met een simpele witte buitenkant en een kleurrijk interieur. Wil je meer informatie over de historie van de middeleeuwse bouwwerken, dan kan je één keer per week deelnemen aan een gratis wandeling georganiseerd door het lokale toerismebureau.

Hier ligt Radovljica

Weersverwachting Radovljica

vandaag
23° / 16°
morgen
21° / 15°
26 jun
22° / 14°
27 jun
22° / 15°
28 jun
26° / 16°
Meer weer van Radovljica op klimaatinfo.nl

Meer informatie