Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Colombia

Mooiste dorpjes van Colombia

De republiek Colombia is te vinden in het noordwestelijke deel van Zuid-Amerika. Het land heeft landsgrenzen met Venezuela, Brazilië, Peru, Ecuador en Panama. Het land grenst tevens aan de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. De stad Bogota is de hoofdstad van Colombia. Naast Bogota behoren Medellín, Cali, Barranquilla en Cartagena tot de grootste en belangrijkste steden van het land. Deze steden hebben allemaal meer dan één miljoen inwoners. er zin Colombia in totaal meer dan twintig steden te vinden met meer dan 300.000 inwoners. Naast al deze enorme steden zijn er in Colombia ook behoorlijk wat prachtige kleine pittoreske dorpjes te vinden. In een groot deel van deze dorpen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan en kun je nog genieten van het rustige authentieke Colombiaanse leven.

Honda

Colombia

Onbekend maakt onbemind en je zult Honda dan ook niet snel aantreffen op de route van een Nederlandse reizigers. Onterecht, want wie wel de moeite neemt om dit stadje te bezoeken beseft direct dat het één van de mooiste koloniale stadjes is van het land. Honda ligt geografisch gezien ongeveer halverwege tussen Medellin en Bogota maar om er te komen moet je een hoge bergrug over.

Salento

Colombia

Eén van de mooiste toeristische dorpjes van Colombia is Salento. Salento ligt midden in de koffieregio op minder dan een uur van de grote stad Armenia, in de driehoek Bogota, Medellin en Cali. Dit dorpje werd in 1842 gesticht door de Spanjaarden en is één van de oudste in dit deel van Colombia.