Colombia

Colombia

De republiek Colombia is te vinden in het noordwestelijke deel van Zuid-Amerika. Het land heeft landsgrenzen met Venezuela, Brazilië, Peru, Ecuador en Panama. Het land grenst tevens aan de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. De stad Bogota is de hoofdstad van Colombia. Naast Bogota behoren Medellín, Cali, Barranquilla en Cartagena tot de grootste en belangrijkste steden van het land. Deze steden hebben allemaal meer dan één miljoen inwoners. er zin Colombia in totaal meer dan twintig steden te vinden met meer dan 300.000 inwoners. Naast al deze enorme steden zijn er in Colombia ook behoorlijk wat prachtige kleine pittoreske dorpjes te vinden. In een groot deel van deze dorpen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan en kun je nog genieten van het rustige authentieke Colombiaanse leven.

Honda

Onbekend maakt onbemind en je zult Honda dan ook niet snel aantreffen op de route van een Nederlandse reizigers. Onterecht, want wie wel de moeite neemt om dit stadje te bezoeken beseft direct dat het één van de mooiste koloniale stadjes is van het land. Honda ligt geografisch gezien ongeveer halverwege tussen Medellin en Bogota maar om er te komen moet je een hoge bergrug over.

Honda ligt op het punt waar de rivier de Magdalena en een aantal andere waterstromen bij elkaar komen. Het heeft als bijnaam “the Bridge City” vanwege de meer dan 30 bruggen die nodig zijn om de verschillende rivieren en waterstromen over te steken. De Spanjaarden veroverden Honda in 1540. In de omgeving kan je nog steeds archeologische ruïnes en grotschilderingen vinden van de oorspronkelijke bewoners. In de 17e eeuw was Honda al een belangrijke handelsstad, rijk geworden van de boten die hier tijdens hun route over de Magdalena stopten.

» meer over Honda

Salento

Eén van de mooiste toeristische dorpjes van Colombia is Salento. Salento ligt midden in de koffieregio op minder dan een uur van de grote stad Armenia, in de driehoek Bogota, Medellin en Cali. Dit dorpje werd in 1842 gesticht door de Spanjaarden en is één van de oudste in dit deel van Colombia.

De schattige, gekleurde huisjes worden goed onderhouden en de hoofdstraat is een aaneenschakeling van fijne restaurantjes en leuke winkeltjes. Salento heeft een grote aantrekkingkracht op kunstenaars en vele hebben hier een eigen atelier met winkel. Buiten de hoofdstraat wonen de inwoners in minstens zo mooie huizen. Eén of twee verdiepingen hoog, gebouwd volgens de traditionele Bahareque-architectuur die typisch is voor de koffieregio. De huizen zijn vaak wit maar deuren en kozijnen zijn versierd met opvallende kleuren. Wie niet leeft van het toerisme werkt in de grote stad of op een koffieboerderij.

» meer over Salento