Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Honda

Onbekend maakt onbemind en je zult Honda dan ook niet snel aantreffen op de route van een Nederlandse reizigers. Onterecht, want wie wel de moeite neemt om dit stadje te bezoeken beseft direct dat het één van de mooiste koloniale stadjes is van het land. Honda ligt geografisch gezien ongeveer halverwege tussen Medellin en Bogota maar om er te komen moet je een hoge bergrug over.

Honda ligt op het punt waar de rivier de Magdalena en een aantal andere waterstromen bij elkaar komen. Het heeft als bijnaam “the Bridge City” vanwege de meer dan 30 bruggen die nodig zijn om de verschillende rivieren en waterstromen over te steken. De Spanjaarden veroverden Honda in 1540. In de omgeving kan je nog steeds archeologische ruïnes en grotschilderingen vinden van de oorspronkelijke bewoners. In de 17e eeuw was Honda al een belangrijke handelsstad, rijk geworden van de boten die hier tijdens hun route over de Magdalena stopten.

De oude stad van Honda op de oever van de rivier is bewaard gebleven. De robuuste koloniale architectuur past eigenlijk helemaal niet bij het slaperige dorpje van nu. Iemand heeft de moeite genomen om bij een aantal belangrijke gebouwen een bordje (in het Spaans) neer te zetten zodat je kunt lezen welke functie het vroeger had. De Plaza de Mercado, gebouwd door een Engelsman, is een nationaal monument. In het gebouw met 148 zuilen huist nu de markt van Honda. Of je nu op zoek bent naar kleding, fruit en groenten of vlees: je kunt het hier vinden.

In tegenstelling tot de levendige markt kom je slenterend door de oude straatjes vrijwel niemand tegen. Alleen bij de rivier in op de pleinen is wat actie. Hier spelen kinderen en doen bejaarden een dutje onder de eeuwenoude bomen.

Hier ligt Honda

Weersverwachting Honda

vandaag
3° / -10°
morgen
2° / -9°
28 mrt
6° / -10°
29 mrt
13° / 1°
30 mrt
16° / 2°
Meer weer van Honda op klimaatinfo.nl

Meer informatie