Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hongarije

Mooiste dorpjes van Hongarije

Hongarije is een groot land in Centraal Europa dat doorsneden wordt door de Donau. Het land staat bekend om zijn schitterende landschap, zijn bijzondere cultuur en de vele prachtige steden en dorpen die verdeeld over het land te vinden zijn. Er zijn in Hongarije behoorlijk wat prachtige dorpen te vinden. Sommige van deze dorpen zijn zelfs op de Werelderfgoedlijst van de Unesco terechtgekomen. Veel van de dorpen in Hongarije hebben door de eeuwen heen hun authentieke karakter weten te behouden waardoor je er nog steeds een goed beeld kunt krijgen van hoe het leven er vroeger hier heeft uitgezien. Er zijn in Hongarije nog steeds een aantal dorpen te vinden die opgebouwd zijn als een nomadenkamp. Deze dorpen hebben in het midden een centrale plein met daaromheen cirkelvormige onverharde straten die weer met elkaar verbonden zijn met verharde straten. Door de eeuwen heen zijn de meeste dorpen deze vorm kwijtgeraakt maar als je goed kijkt kun je nog steeds bepaalde vormen herkennen. Er zijn verdeeld over het land opvallend veel kleine dorpjes te vinden en relatief maar weinig echte steden. Naast de hoofdstad Boedapest dat bijna twee miljoen inwoners heeft zijn er slechts een acht steden in het land te vinden met meer dan 100.000 inwoners. De grootste hiervan is Debrecen in het oostelijke deel van Hongarije.

Hortobágy

Hongarije

Hortobágy is een klein dorpje in het centraal-oostelijke deel van Hongarije in het comitaat Hajdú-Bihar. Het dorp ligt middenin het Nationaal park Hortobágy dat terug is te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Kisujbanya

Hongarije

Kisujbanya is een klein dorpje in het zuidwesten van Hongarije. Het is een prachtig voorbeeld van een traditioneel Zwabisch dorp. Het dorpje is nog grotendeels intact en ligt enigszins van de wereld afgeschermd. Er loopt slechts één weg naartoe.

Obanya

Hongarije

Obanya is een klein dorp in het het zuidwesten van Hongarije in het district Pécsváradi. Het dorp is geliefd bij wandelaars die het dorp jaarlijks in grote getale bezoeken. Het is met name een geliefde bestemming voor schoolklassen.

Sümeg

Hongarije

Het dorpje Sümeg is te vinden ten noordwesten van het Balatonmeer in het Bakonygebergte. Het dorp is met name bekend om de burcht van Sümeg die hoogste punt al vanaf ver te zien is.

Tihany

Hongarije

Het dorpje Tihany is te vinden in het noordelijke deel van het Balatonmeer op het Tihany-schiereiland. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is de benedictijnen abdij van Tihany op het hoogste punt van het dorp.