Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Curaçao

Mooiste dorpjes van Curaçao

Curaçao is sinds 10-10-2010 een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het grootste deel van de bevolking woont in of rondom hoofdstad Willemstad, dat zowel economisch, cultureel als politiek het centrum van het eiland vormt. Buiten Willemstad kent  Curaçao eigenlijk vooral gebieden waar kleinere concentraties van woningen en/of bedrijven te vinden zijn. Echte dorpen met een dorpskern zoals we die in Europa veel zien komen op Curaçao eigenlijk bijna niet voor.

Curaçao is vooral een bestemming waar mensen naartoe gaan om een zonvakantie te vieren. De stranden vormen de grote attracties op dit zonovergoten eiland. Voor wie toch iets van een dorp wil bezoeken, is daar alleen het dorp St. Willibrordus. Dit plaatsje is in geen enkel opzicht te vergelijken met het bijna gelijknamige dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het klimaat van Curaçao draagt sowieso al bij aan een totaal andere beleving. Er is wel een overeenkomst en dat is dat beide dorpen een katholieke kerk hebben staan.

St. Willibrordus

Curaçao

Het dorp St. Willibrordus ligt ongeveer halverwege het zuidelijk deel van Curaçao, op ruim tien kilometer van hoofdstad Willemstad. Het dorp St. Willibrordus telt weinig huizen, maar is vooral bekend vanwege Landhuis Jan Kok, de zoutpannen en de nabijgelegen stranden.