Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cuba

Mooiste dorpjes van Cuba

Het eigenzinnige Cuba ligt in het Caribisch gebied. Het is het grootste eiland van deze regio en staat vooral bekend vanwege het feit dat de tijd hier op sommige vlakken stil heeft gestaan. Dat komt vanwege het handelsembargo dat de Verenigde Staten in de jaren zestig van de vorige eeuw ingesteld heeft. Deze situatie heeft een flinke impact gehad op de wijze waarop het land zich vervolgens verder ontwikkelde. Het hedendaagse uiterlijk van de verschillende dorpen en steden in Cuba is dan ook deels beïnvloed door de politieke en economische situatie waar Cuba in terechtgekomen is. Verstedelijking was daarom soms noodzakelijk en bij de vele dorpen die het land rijk is werd overleven ineens belangrijker dan de schoonheid van het plaatsje. Dat is trouwens sowieso wel kenmerkend voor Latijns-Amerika. De schoonheid van de dorpen wordt er vooral bepaald door de ligging en door overgebleven koloniale gebouwen en woningen.

De mooiste manier om Cuba te ontdekken is door middel van een rondreis. Dat kun je georganiseerd doen via een reisorganisatie, maar Cuba leent zich ook prima om zelfstandig te verkennen. Zorg wel dat je voor je vertrek naar Cuba je Cuba visum geregeld hebt. Zonder deze verplichte toeristenkaart kom je het land niet binnen.

Las Terrazas

Cuba

In de groene heuvels van Sierra de Rosario ligt het bescheiden dorpje Las Terrazas. De naam dankt het dorp aan de ligging op aangelegde terrassen. Las Terrazas is een zelfvoorzienende leefgemeenschap.