Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Luxemburg

Mooiste dorpjes van Luxemburg

Het groothertogdom Luxemburg is één van de kleinste landen van Europa maar toch wonen er iets meer dan een half miljoen mensen in het land. De meeste inwoners wonen in de hoofdstad Luxemburg of in de directe omgeving ervan. Toch zijn er door het land heen allerlei leuke kleine dorpjes te vinden. Veel van deze dorpjes is het gelukt om door de eeuwen heen hun authentieke karakter te behouden.
Luxemburg bestaat in zijn huidige vorm al sinds de tiende eeuw. In deze periode sprak men over het graafschap Luxemburg. In de eeuwen die volgden werd het graafschap sterk beïnvloed door zowel Frankrijk als Duitsland maar slaagde het er in de negentiende eeuw toch in om een onafhankelijke staat te stichten. In deze periode was Luxemburg nog wel verbonden met Nederland. Sinds 1944 is Luxemburg samen met Nederland en België onderdeel van de Benelux. Sinds 1958 vormen deze drie landen een economische unie. De economie van Luxemburg is voornamelijk gebaseerd op de staalindustrie, de internationale handel en het bankwezen. Mede door deze welvarende industrieën behoort Luxemburg tot één van de welvarendste landen ter wereld.

Bourscheid

Luxemburg

Bourscheid is een dorp en een gemeente in het Luxemburgse kanton Diekirch aan de rivier de Sûre. Het dorp dankt zijn bekendheid aan het kasteel van Bourscheid een goed bewaarde middeleeuwse burcht.

Clervaux

Luxemburg

In het noordelijke deel van Luxemburg ligt het dorpje Clervaux. Het is een prachtig klein stadje dat gebouwd is tegen een heuvel aan. Bovenop deze heuvel zijn de meerdere bezienswaardigheden van Clervaux te vinden.

Echternach

Luxemburg

In het oostelijke deel van Luxemburg niet ver van de grens met Duitsland in het district Grevenmacher ligt het dorpje Echternach. Het is een oud dorpje met een prachtig historisch centrum.

Esch-sur-Sûre

Luxemburg

Het dorpje Esch-sur-Sûre is te vinden in het noordwestelijke deel van het Groothertogdom Luxemburg in het kanton Wiltz. Het dorp is gebouwd op de oever van de rivier de Sûre in de schaduw van het kasteel van Esch-sur-Sûre.

Kahler

Luxemburg

Kahler (Koler in het Luxemburgs) is een dorp in het kanton Garnich. Het dorp heeft minder dan tweehonderd inwoners en bestaat uit niet meer dan één langgerekte straat. Toch zijn er in deze straat genoeg bezienswaardigheden te vinden.

Vianden

Luxemburg

Vianden  is een stadje in het kanton Vianden dat te vinden is in het noordoosten van Luxemburg op een hoogte van 366 meter. Vianden is schitterend gelegen aan de oevers van de rivier de Our. De belangrijkste bezienswaardigheid is het kasteel van Vianden.

Wiltz

Luxemburg

Officieel is Wiltz een klein stadje maar met minder dan vijfduizend inwoners behoort Wiltz in onze ogen op mooistedorpjes.nl. Het dorp ligt in het centraal noordelijke deel van Luxemburg in de Luxemburgse Ardennen.