Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wiltz

Officieel is Wiltz een klein stadje maar met minder dan vijfduizend inwoners behoort Wiltz in onze ogen op mooistedorpjes.nl. Het dorp ligt in het centraal noordelijke deel van Luxemburg in de Luxemburgse Ardennen.

Wiltz is al een oude stad dat ten tijde van de Kelten en de Romeinen al bewoond werd. Het huidige Wiltz is opgedeeld in twee delen, een bovenstad en een benedenstad. De benedenstad ligt aan de oever van de rivier de Wiltz waar het stadje zijn naam aan te danken heeft. De bovenstad is het historische deel van de stad. Dit deel van de stad is de belangrijkste toeristische trekpleister van Wiltz. In dit deel van de stad vindt je onder andere het Kasteel van de Graven van Wiltz en het scouting monument.

Het Kasteel van de Graven van Wiltz ligt op het hoogste punt van de stad  Wiltz. Sinds een grote verbouwing in de zeventiende eeuw is het kasteel een renaissance. Het kasteel heeft tegenwoordig meerdere functies. Zo is een deel van het kasteel tegenwoordig in gebruik als toeristisch informatie centrum en zijn er twee musea in het kasteel te vinden.

Het nationaal museum voor de bierbrouwkunst en het museum van de slag om de Ardennen zijn in het kasteel te vinden. Het museum van de bierbrouwkunst is gevestigd in de oude stallen van het kasteel, in dit museum wordt ook aandacht geschonken aan de oude kunst van het leerlooien. Je kunt van te voren rondleidingen door het kasteel en de verschillende musea in het kasteel reserveren. Op het terrein van het kasteel worden met regelmaat grote openluchtconcerten gehouden.

Wiltz staat verder bekend als een belangrijk internationaal centrum voor de scouting. Gemiddeld bezoeken ongeveer 80.000 scouts de stad per jaar de stad. In de buurt van Wiltz liggen een aantal campingterreinen waar de scouts verblijven. In de bovenstad van Wiltz staat het “International Scouting One Penny monument”. Dit monument is opgericht ter ere van de oprichter van de scouting, Robert Baden Powell.

Hier ligt Wiltz

Weersverwachting Wiltz

vandaag
24° / 11°
morgen
26° / 13°
26 jun
27° / 14°
27 jun
28° / 16°
28 jun
24° / 10°
Meer weer van Wiltz op klimaatinfo.nl

Meer informatie