Weersverwachting Wiltz

vandaag
18° / 7°
morgen
18° / 10°
20 sep
18° / 10°
21 sep
15° / 8°
22 sep
17° / 7°

Wiltz

Waar ligt Wiltz?

Externe links

Het Kasteel van de Graven van Wiltz ligt op het hoogste punt van de stad  Wiltz. Sinds een grote verbouwing in de zeventiende eeuw is het kasteel een renaissance. Het kasteel heeft tegenwoordig meerdere functies. Zo is een deel van het kasteel tegenwoordig in gebruik als toeristisch informatie centrum en zijn er twee musea in het kasteel te vinden.

Het nationaal museum voor de bierbrouwkunst en het museum van de slag om de Ardennen zijn in het kasteel te vinden. Het museum van de bierbrouwkunst is gevestigd in de oude stallen van het kasteel, in dit museum wordt ook aandacht geschonken aan de oude kunst van het leerlooien. Je kunt van te voren rondleidingen door het kasteel en de verschillende musea in het kasteel reserveren. Op het terrein van het kasteel worden met regelmaat grote openluchtconcerten gehouden.

Wiltz staat verder bekend als een belangrijk internationaal centrum voor de scouting. Gemiddeld bezoeken ongeveer 80.000 scouts de stad per jaar de stad. In de buurt van Wiltz liggen een aantal campingterreinen waar de scouts verblijven. In de bovenstad van Wiltz staat het “International Scouting One Penny monument”. Dit monument is opgericht ter ere van de oprichter van de scouting, Robert Baden Powell.

Foto's van Wiltz