Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bourscheid

Bourscheid is een dorp en een gemeente in het Luxemburgse kanton Diekirch aan de rivier de Sûre. Het dorp dankt zijn bekendheid aan het kasteel van Bourscheid een goed bewaarde middeleeuwse burcht.

Het merendeel van de gemeente bestaat uit bossen  en ongerepte natuur die typisch zijn voor dit deel van de Ardennen. Goed bewegwijzerde wandelpaden verbinden de verschillende plaatsen met elkaar. Tijdens deze wandelingen wordt je getrakteerd op prachtige vergezichten over het Luxemburgse landschap. Twee kilometer buiten het centrum van het dorp bevindt zich het kasteel van Bourscheid, een middeleeuwse burcht. Dit is teven de belangrijkste bezienswaardigheid van de gemeente die jaarlijks vele toeristen trekt.

Het kasteel Bourscheid is een stenen burcht, de grootste van Luxemburg, die gebouwd is aan het einde van de tiende eeuw of het begin van de elfde eeuw. Het kasteel was in deze periode eigendom van de Luxemburgse familie Stolzemburg, op dat moment een van de rijkste en machtigeste families in het huidige Groothertogdom. Aanvankelijk was het alleen een stenen burcht, maar in de dertiende eeuw werd er een ringmuur rondom het kasteel gebouwd. Deze ringmuur had in totaal elf torens waarvan er nu nog enkele overeind staan. Nadat de ringmuur was voltooid werd het Stolzemburgse huis in de benedenburcht gebouwd.

In 1de jaren dertig van de vorige eeuw kwam de burcht onder monumentenzorg en liet de Luxemburgse staat restauratiewerkzaamheden uitvoeren. Sinds die tijd is het Stolzenburgse huis gerenoveerd en is het mogelijk om deze samen met de ruïnes van het kasteel te bezoeken. In het Stolzenberger huis leert men over de geschiedenis van het kasteel en zijn omgeving en zijn er wisselende tentoonstellingen te zien.

Hier ligt Bourscheid

Weersverwachting Bourscheid

vandaag
24° / 12°
morgen
26° / 12°
26 jun
27° / 15°
27 jun
28° / 16°
28 jun
25° / 10°
Meer weer van Bourscheid op klimaatinfo.nl

Meer informatie