Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Clervaux

In het noordelijke deel van Luxemburg ligt het dorpje Clervaux. Het is een prachtig klein stadje dat gebouwd is tegen een heuvel aan. Bovenop deze heuvel zijn de meerdere bezienswaardigheden van Clervaux te vinden.

Als je het stadje binnen komt rijden dan zie je als eerste borden naar de Benedictijnenabdij van St-Maurice en St-Maur tegen. Dit prachtige is gebouwd in het begin van de vorige eeuw naar voorbeeld van de abdij van Cluny. Gedeeltes van deze abdij kunnen bezocht worden en het is zelfs mogelijk om enkele van de door de paters gemaakte producten te kopen in het kleine winkeltje in de abdij. Als je het winkeltje binnenkomt gelopen schrikt een pater wakker die je vervolgens uiterst vriendelijk de eigen gemaakte producten probeert te slijten.

 

Als je verder het dorp in gaat kom je als eerste een gezellige winkelstraat tegen en een plein waar verschillende terrassen te vinden zijn. Op dit plein kun je heerlijk bijkomen onder het genot van een Luxemburgs biertje of een Duitse apfelstrüdel. Bij dit plein kom je een lift tegen die je naar het kasteel van Clervaux brengt. In dit kasteel is naast het gemeentehuis een klein oorlogsmuseum en een permanente fototentoonstelling gevestigd. Deze fototentoonstelling die bekend staat onder de naam “The Family of Man” staat op de Memory of de World lijst van de Unesco.

Als je na je bezoek aan het kasteel onderlangs het kasteel verder loopt kom je uiteindelijk uit bij de parochiekerk van de stad. Deze kerk kan vrij bezocht worden indien er geen dienst bezig is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er in Clervaux en in de directe omgeving rond het stadje zwaar gevochten. Tijdens deze gevechten is een groot deel van het stadje en zijn bezienswaardigheden zwaar beschadigd. Vlak na de oorlog zijn de meeste bouwwerken in Clervaux terug in ere hersteld.

Hier ligt Clervaux

Weersverwachting Clervaux

vandaag
4° / 1°
morgen
1° / -1°
7 dec
1° / -2°
8 dec
4° / 0°
9 dec
5° / 4°
Meer weer van Clervaux op klimaatinfo.nl

Meer informatie