Weersverwachting Echternach

vandaag
20° / 8°
morgen
20° / 10°
20 sep
19° / 13°
21 sep
17° / 8°
22 sep
16° / 7°

Echternach

Waar ligt Echternach?

Externe links

Een van de bekendste bezienswaardigheden in de stad is de Abdij van Echternach. Deze abdij is aan het einde van de zevende eeuw gesticht door de aartsbisschop Willibrord die deze grond had gekregen van Pepijn van Herstal. De Abdij van Echternach was de eerste Angelsaksische abdij op het Europese vaste land. De graftombe van Willibrord is nog steeds in de abdij te vinden. Al sinds het einde van de achttiende eeuw werd de officiële functie van de abdij opgegeven tegenwoordig is in de abdij het Abdijmuseum  te vinden. Het museum is gevestigd in de gewelfde kelders van het kloosterpaleis. Het museum verteld hoofdzakelijk het verhaal van de oprichter van de abdij, Willibrord.

Al vanaf de middeleeuwen wordt er in Echternach een bijzondere processie gehouden. Deze “springprocessie” wordt ieder jaar met Pinsteren gehouden. De deelnemers worden met witte zakdoeken aan elkaar vastgebonden terwijl afwisselend op de maat van de processie met hun linker of rechtervoet naar voren springen. Het oorspronkelijke ritme van de mars was drie sprongen vooruit en twee achteruit, maar dit zorgde voor veel chaos en veel vallende mensen.

Net buiten Echternach ligt het Meer van Echternach. Dit meer is een heerlijke plek om even heerlijk te ontspannen. Je kunt er waterfietsen huren en voor de kinderen is er een grote speeltuin te vinden. Bij het Meer van Echternach zijn ook de resten van een oude Romeinse villa te vinden.

Foto's van Echternach