Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Zuid-Afrika

Mooiste dorpjes van Zuid-Afrika

Als je een vakantie naar Zuid-Afrika boekt, dan zijn dorpen waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Zuid-Afrika is voor velen vooral natuur, dieren, wijn, cultuur en lekker genieten van het goede leven. Maar juist in dit meest zuidelijke land van het Afrikaanse continent is een grote verscheidenheid aan interessante dorpen te vinden. Het land is op zich al erg divers en dat zie je ook terug in de boeiende plaatsjes die je in Zuid-Afrika vindt. Zo zijn er een aantal dorpen die zich helemaal op de wijnteelt gestort hebben. Het goede leven staat hier centraal, omdat de wijnen zich prima laten combineren met andere lekkernijen zoals kaas, olijven en natuurlijk ook allerlei vleesspecialiteiten zoals gedroogde worst en biltong. Andere dorpen zijn weer geliefd omdat ze zo mooi gelegen zijn aan de kust en waar je de beste vissen en schaaldieren kunt eten. In een land als Zuid-Afrika zal het je ook niet verbazen dat er nog een aantal plekken zijn waar men nog op vrij traditionele wijze leeft. Dit soort steeds zeldzamer wordende plekken horen natuurlijk ook tijd op onze site.

De dorpen in Zuid-Afrika delen we in op basis van provincies. In totaal telt het land 9 provincies: West-Kaap, Noord-Kaap, Oost-Kaap, Kwazoeloe-Natal, Vrijstaat, Noordwest, Gauteng, Mpumalanga en Limpopo. We zullen meerdere reizen naar Zuid-Afrika nodig hebben om deze provincies stap voor stap te vullen.

West-Kaap

Zuid-Afrika

In het zuidwesten van Afrika ligt de provincie West-Kaap. Hier kun je een bonte mix van allerlei leuke dorpjes ontdekken zoals echte wijndorpen, schattige vissersdorpjes en rustige dorpen die fraai gelegen zijn in de bergachtige gebieden.